FERDIG: Jan Arild Ellingsen er ferdig på Stortinget, et sted han mener det er altfor mange feiginger. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FERDIG: Jan Arild Ellingsen er ferdig på Stortinget, et sted han mener det er altfor mange feiginger. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Frp-topp trekker seg fra politikken: - For mange feiginger på Stortinget

Jan Arild Ellingsen er ferdig på Løvebakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jan Arild Ellingsen (Frp) trekker seg fra politikken høsten 2017.

Ellingsen har vært innvalgt på Stortinget for Fremskrittspartiet (Frp) Nordland siden 2001, men når denne perioden går ut, er det slutt.

Høsten 2017 gir han seg med politikk, men Ellingsen sier til Nettavisen at det ikke ligger noe dramatikk bak avgjørelsen.

- Når jeg har lært systemet for godt har jeg samtidig mistet den genuine drivkraften. Dessuten er det altfor mange feiginger på Stortinget. Det er for mange som er for opptatt av å unngå å bli oppfattet som kritisk til kollegaer, til eget parti – og systemet. Det blir det ikke debatt av, sier Ellingsen.

Noen plan for hva han skal gjøre etter 2017 har han ikke.

- Ingen anelse. Det eneste jeg har bestemt meg for er ikke å flytte nordover igjen, med forbehold om at jeg skulle bli tilbudt en jobb der oppe jeg ikke kan si nei til. Men jeg kunne tenke meg å jobbe med politisk strategi og prosesser, sier Ellingsen.

(NTB)