Frp-topp utfordrer Anundsen til å få opp farta: - Dette går ut over sikkerheten til alle i Oslo

Oslo Frp vil ha tre nye politihelikoptre. Justisminister- og beredskapsminister Anders Anundsen kan ikke love at han vil stemme for forslaget.

VIL HA NYE HELIKOPTRE - NÅ: Aina Stenersen, leder for Oslo Frp, sier det går på sikkerheten løs å ikke ha flere og bedre politihelikoptre. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet.
VIL HA NYE HELIKOPTRE - NÅ: Aina Stenersen, leder for Oslo Frp, sier det går på sikkerheten løs å ikke ha flere og bedre politihelikoptre. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): Under Frps landsmøte i helga legger Oslo Frp fram en resolusjon om å kjøpe tre nye politihelikoptre i hovedstaden. 

Men resolusjonen burde ikke vært nødvendig, ifølge Aina Stenersen, leder i Oslo Frp. Hun setter spørsmålstegn ved at regjeringen og justisminister Anders Anundsen (Frp) ennå ikke har anskaffet nye politihelikoptre etter snaut tre år ved makta. 

- Situasjonen er kritisk nå. De to helikoptrene Oslo-politiet har må inn til service etter kun én time i lufta. Dette går ut over sikkerheten til alle i Oslo, hevder Stenersen.

22. juli-kritikk Stenersen viser til 22. juli-gjennomgangen når hun argumenterer for de nye helikoptrene. Under terroren 22. juli hadde politiet ett helikopter til disposisjon, og fikk kritikk for å ha for svak beredskap i lufta, blant annet grunnet avvikling av fellesferie. 

Snart fem år senere har politiet nå dobbelt så mange helikoptere: To. Beredskapen er også blitt døgnkontinuerlig, uavhengig av ferie og helligdager. Stenersen mener likevel at dette ikke er godt nok, blant annet på grunn av den tekniske standarden til de to helikoptrene. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer