Frp-toppene tok selfie før stortingshøring: - Spesielt

SV-leder Audun Lysbakken mener de to tidligere justisministrene Per-Willy Amundsen (Frp) og Sylvi Listhaug (Frp), kunne hatt grunn til å vise mer ydmykhet enn de gjorde i høringssalen i går.

FRA HØRINGSSALEN: Tidligere justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (t.h.) og tidligere justis-, beredskaps- og innvandringsminister Sylvi Listhaug tok seg tid til en selfie før høringen i Stortingets kontroll-og konstitusjonskomite. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FRA HØRINGSSALEN: Tidligere justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (t.h.) og tidligere justis-, beredskaps- og innvandringsminister Sylvi Listhaug tok seg tid til en selfie før høringen i Stortingets kontroll-og konstitusjonskomite. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To avgåtte justisministere fra Frp forklarte seg i går sammen om bakgrunnen for de store manglene i Norges terrorsikring som Riksrevisjonen har avdekket.

Det første Per-Willy Amundsen og Sylvi Listhaug gjorde da de ankom høringsalen på Stortinget var å ta en selfie samme.

- Jeg synes det var spesielt, for det var mye som kom opp i høringen som viser at de hadde hatt all grunn til ydmykhet. Det er mange store spørsmål om hvordan justisdepartementet har vært styrt de siste årene. Det var tydelig at ikke memoet om økt ydmykhet hadde nådd de avgåtte statsrådene, sier SV-leder Audun Lysbakken syrlig.

- Statsministeren feilinformerte

På høringen i går ble det klart at det ikke var riktig at Politidirektoratet hadde rapportert at objektsikringen i justisfeltet var ordnet opp i – selv om statsminister Erna Solberg hevdet dette på forrige høring i 2017.

Politidirektoratet hadde riktignok rapportert inn en feil, men det gjaldt sikringsstyrker, og det gjaldt ikke hele justisfeltet, men bare en del av det.

Solberg beskrev i høringen i går dette som at hun hadde vært upresis, noe Lysbakken reagerer sterkt på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.