SLAPP UNNA MED BLÅMERKER: Stortingsrepresentant Morten Ørsal Johansen slapp unna med blåmerker etter en alvorlig ulykke fredag kveld. Foto: Jacques Hvistendahl
SLAPP UNNA MED BLÅMERKER: Stortingsrepresentant Morten Ørsal Johansen slapp unna med blåmerker etter en alvorlig ulykke fredag kveld. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Frp-toppens rundvelt etterforskes

Men politiet avviser at Ørsal Johansen er siktet i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vestoppland politidistikt avviser at Frp's landbrukspolitiske talsmann Morten Ørsal Johansen er siktet for uaktsom kjøring etter å ha havnet på taket med bilen sin på Dokka fredag kveld, slik Oppland Arbeiderblad melder i kveld.

- Det ble i går besluttet å frata ham førerkortet, og da ble han kanskje siktet i den forbindelse. Men han har fått tilbake førerkortet i dag, sier operasjonsleder i Vestoppland politidistrikt, Marianne Brun til Dagbladet lørdag kveld.

Slapp unna med blåmerker Som Dagbladet omtalte tidligere i dag, slapp Ørsal Johansen og kona unna rundvelten med blåmerker. Ulykken inntraff rundt klokka 21.30 fredag kveld da Ørsal Johansen og kona kjørte langs Østsinnivegen i Nordre Land. I en sving møtte de en annen bil, har Frp-eren forklart overfor NRK. Han er ennå ikke formelt avhørt av politiet.

- Han kom på feil side av veien, og jeg prøvde å vrenge unna, sa Ørsal Johansen, som representerer Oppland på Stortinget, til NRK tidligere i dag. 

- Jeg kom ut på kanten av veien og mistet kontroll på bilen. Vi veltet rundt, forklarte han videre.

To politipatruljer var på stedet der ulykken skjedde fredag kveld, for å foreta undersøkelser. På spørsmål om hvorfor førekortet ble gitt tilbake, svarer Brun:

- Det er vitneavhør som har endret faktum, og på bakgrunn av disse valgte juristen vår å gi ham førerkortet tilbake.
- Hva var det som skjedde?

- Vi vet ikke annet enn at det ble en utforkjøring. Han sa selv at han måtte kjøre av veien på grunn av en møtende bil. Men han er ikke formelt avhørt ennå, sier Brun.

Etterforskes på vanlig måte Hun forteller at saken etterforskes på vanlig måte videre.

- Er noen andre siktet i saken?
- Nei.

Til Oppland Arbeiderblad har Ørsal Johansen forklart at han kjørte i mellom 70 og 80 kilometer i timen og at ulykken skjedde rett etter opphevelse av ei 60-sone.    

Til Dagbladet lørdag ettermiddag Ørsal Johansen lørdag ettermiddag at han fortsatt er svært medtatt etter ulykken, og at han ikke ønsker å kommentere den nå.