Frp-topper advarer Høyre i abort-saken

Frps justispolitikere frykter avtalebrudd med KrF.

- MÅ STEMME FOR:  Frps justispolitiker Ulf Leirstein advarer både egne og Høyres stortingspolitikere mot konvenskvensene om alenegang i reservasjonssaken. - Høyre må stemme for. Jeg forventer at alle i Høyre og Frp støtter KrFs sak, sier Leirstein.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
- MÅ STEMME FOR: Frps justispolitiker Ulf Leirstein advarer både egne og Høyres stortingspolitikere mot konvenskvensene om alenegang i reservasjonssaken. - Høyre må stemme for. Jeg forventer at alle i Høyre og Frp støtter KrFs sak, sier Leirstein. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere stortingspolitikere i Frp frykter for konsekvensene om Høyre ikke greier å samle sine egne om regjeringens forslag til reservasjonsrett for fastleger i Stortinget.

Høyre-topper kritiske Den siste tida har stadig flere kritiske røster i Høyre kommet til uttrykk. I tillegg til at stortingsrepresentanter, som Heidi Nordby Lunde, har gått ut mot forslaget, har også Høyres ordførere i Bergen og Oslo klart tatt avstand. I Oslo har Ap foreslått at kommunen skal gå i mot forslaget. I Trondheim ligger det an til at et lignende forslag får flertall.

- Høyre må stemme for. Jeg forventer at alle i Høyre og Frp støtter KrFs sak. Det er enstemmige vedtak om samarbeidsavtalen i begge stortingsgrupper om dette. Jeg forventer selvsagt at alle også stemmer for forslaget om reservasjonsmulighet for leger når det kommer opp i Stortinget, sier Frps  justispolitiker Ulf Leirstein.

- Skal være til å stole på Også hans egne får en advarende pekefinger.

- Jeg er opptatt av at Frp skal være til å stole på. Når vi har inngått en avtale må vi stå for den. Det kan gjerne være delte meninger om dette i partiet, men dette avklarte vi da vi sluttet oss til samarbeidsavtalen, sier Leirstein og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer