- Frp-topper frykter Sandbergs bok

Partileder Siv Jensen har ingen planer om å lese den.

FORFATTER: Flere personer skal ønske å stanse den kommende boka til avtroppende Frp-nestleder Per Sandberg. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
FORFATTER: Flere personer skal ønske å stanse den kommende boka til avtroppende Frp-nestleder Per Sandberg. Foto: Sondre Steen Holvik / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sandberg har vært en av Fremskrittspartiets framtredende politikerne de siste årene. Han er inne i sin femte periode på Stortinget, og har vært en omdiskutert skikkelse i det politiske Norge.

Mandag slapp han imidlertid nyheten om at han gir seg som partiets nestleder, kort tid etter at han takket nei til å gå inn i regjering. Samtidig er han snart aktuell med en bok om sitt politiske liv.

Samtidig er han snart aktuell med en bok om sitt politiske liv.

- På trygg juridisk grunn Boka, med det pirrende navnet «Mot min vilje. Oppklaringen av et politisk liv», har ifølge flere medier spredt frykt internt i Frp. Det er ventet at boka vil inneholde kritikk av måten partiledelsen har håndtert enkeltsaker på.

VG skriver at flere av partiets topp-politikere frykter innholdet i boka og at det skal komme avsløringer om enkeltpersoner.

- Enkelte av avsløringene og påstandene om enkeltpersoner i den varslede boken skal være så heftige at folk langt opp i partiets sentrale organer frykter juridiske følger dersom de blir trykket i sin opprinnelige form, skriver avisa.

Boka, som er ventet i midten av november, er resultat av flere års arbeid. Flere skal ha reagert da de leste utdrag som omhandlet dem selv.

Forlegger Arve Juritzen forteller til VG at forlaget er blitt kontaktet av folk som vil vite om de er omtalt i boken.

- Det er mange som vil vite det på forhånd. Vi har gjort en normal etisk vurdering, noen har fått vite på forhånd og vi har funnet en løsning som er juridisk riktig, sier Juritzen til avisa.

Han mener han er på trygg juridisk grunn, men sier at de aldri vet når noen tar en bok til retten.

- Hans bok, det får han stå for En av dem som har jobbet tettest på Sandberg, hans egen partileder Siv Jensen, sier rett ut til NRK at hun ikke ønsker å lese boka.

- Nei, det har jeg rett og slett ikke tenkt til å gjøre. Dette er hans bok, det får han stå for, sier hun.

Sandberg sa tirsdag at det var en lang prosess som førte fram til beslutningen om å gå av som nestleder.

- Vi har hatt flere familieråd, vurdert fram og tilbake. Jeg har vurdert de belastningene jeg har vært utsatt for de siste åra, og beslutningen om å trekke meg som nestleder kommer etter en totalvurdering, sier han til Dagbladet.

Siv Jensen sendte like etter ut en pressemelding om at hun har respekt for avgjørelsen hans, og at hun er glad for at Sandberg vil fortsette å jobbe for partiet fra Stortinget.

(Dagbladet/NTB)

KONTAKTET: Forlegger Arve Juritzen skal ha blitt kontaktet av flere personer som ønsker å stoppe den planlagte utgivelsen av boka til Per Sandberg. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN/Dagbladet
KONTAKTET: Forlegger Arve Juritzen skal ha blitt kontaktet av flere personer som ønsker å stoppe den planlagte utgivelsen av boka til Per Sandberg. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN/Dagbladet Vis mer