Frp-topper skryter av Castro

Frp-toppene John Alvheim og Carl I. Hagen skryter av Fidel Castros Cuba. - I beste fall er de uvitende om situasjonen påCuba, i verste fall har de en skjult politisk agenda, mener Amnesty Internationals generalsekretær i Norge, Jan Borgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i en tale på Cuba natt til i går John Alvheim berømmet Cuba for å ha et bedre menneskesyn enn Norge.

- Her har man i løpet av en 30-årsperiode med tidvis veldig dårlig økonomi maktet å gjøre svært mye for de svakest stilte i samfunnet, sa Alvheim.

Han framholdt at det er dobbeltmoral å snakke om brudd på menneskerettigheter på Cuba. I går fikk han støtte av Carl I. Hagen.

Verre på Cuba

Generalsekretær i Amnesty International, Jan Borgen er overrasket.

- Selv om utviklingen på Cuba kan ha vært positiv med tanke på å møte folkets økonomiske og sosiale behov, er dette betalt med en politisk og sivilrettslig pris som er helt uakseptabel, sier Borgen.

- I beste fall er Frp-toppene totalt uvitende om den politiske situasjonen. I verste fall har de selv en skjult, politisk agenda, legger han til.

I Amnestys årsrapport for Cuba fra 1999 går det fram at menneskerettighetene på Cuba er forverret det siste året. Fremdeles sitter 350 andre politiske fanger og samvittighetsfanger i fengsel.

- Et slikt regime kan ikke skjule seg bak sin sosialpolitikk, sier Borgen.

Full støtte

Carl I. Hagen sier til Dagbladet at han slett ikke kan se at Alvheims uttalelser er uheldige. - Det må være lov å påpeke at også et kommunistisk diktatur kan ha visse gode sider, i dette tilfellet har et lutfattig land en høyere prioritet av helsevesenet enn vi har i Norge, sier Hagen.

- Å slå fast med bred penn at det er brudd på menneskerettighetene på alle områder på Cuba, er ikke riktig.