TREKKER KRAV: Fremskrittspartiet trekker sitt krav om å få sitte i byrådet i Oslo. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
TREKKER KRAV: Fremskrittspartiet trekker sitt krav om å få sitte i byrådet i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Frp trekker krav om å sitte i byråd i Oslo

- Jeg er tross alt leder for et parti som har blitt halvert. Det er nesten flaut, sier Christian Tybring-Gjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet trekker sitt krav om å få sitte i byrådet i Oslo. Tidligere har partiet avvist at det kan støtte et byråd uten å sitte i det selv.

Oslo Frps leder Christian Tybring-Gjedde sier at partiet ikke kan kreve plass i byrådet etter Høyres fremgang og Frps tilbakegang i valget. Han åpner for at Høyre kan danne byråd alene.

- Det er en vurdering Høyre får ta. Jeg føler ikke at jeg er i en posisjon til å mene så sterke ting om dette. Jeg er tross alt leder for et parti som har blitt halvert. Det er nesten flaut, og i alle fall veldig svakt, sier Tybring-Gjedde til Klassekampen.

Høyre avviser ikke en slik løsning, men leder for Oslo Høyre, Michael Tetzschner, sier at et mindretallsbyråd ikke er førstevalget.

- Hvis partiene på borgerlig side ikke klarer å samarbeide, er mindretallsbyråd eneste utvei. Hvis det blir nødvendig å danne et mindretallsbyråd, gjør Høyre det, sier Tetzschner.

Venstre har på sin side utelukket enhver mulighet for å sitte i byråd sammen med Frp i Oslo. Venstre er nå større enn Frp i hovedstaden.

Tybring-Gjedde avviser ikke et scenario der Høyre danner byråd med Venstre og Kristelig Folkeparti.

- Oslo Frp vil drøfte alle sider ved valgresultatet og veien videre på vårt interne møte, sa Tybring-Gjedde i forkant av et møte i Oslo Frp tirsdag kveld.

(NTB)