Frp tror kampen om lukkede asylmottak er tapt

Jubel i KrF og Venstre.

AVLYSER ASYLHÅP: Frp-leder Siv Jensen tror ikke partiet vil få gjennomslag for lukkede asylmottak i en eventuell ny regjering. 
Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
AVLYSER ASYLHÅP: Frp-leder Siv Jensen tror ikke partiet vil få gjennomslag for lukkede asylmottak i en eventuell ny regjering. Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp's leder Siv Jensen tror ikke at partiet får gjennomslag for sitt krav om lukkede asylmottak hvis partiet kommer i regjeringsforhandlinger etter valget.

Overfor VG understreker Jensen at partiet vil bruke sin oppslutning til å få mest mulig gjennomslag for sin politikk, men at hun innser at forhandlinger betyr at alle må få gjennomslag for noe.

- På asylfeltet er det helt åpenbart at vi vil få motstand fra de andre partiene på forslaget om lukkede mottak - merkelig nok fordi det skal gjelde identitetsløse mennesker som kommer til Norge. Vi vil vite hvor de er, de andre synes åpenbart ikke at det er noe problem, sier hun.

Isteden tror hun at partiet kan ha gode sjanser til å få gjennomslag for sine krav om en jobbgaranti for politihøyskolestudenter, økte tilføringer til sykehusbehandling og fjerning av arveavgiften.

 

Både Venstre og KrF tar imot nyheten om at Frp er villig til å fire på kravet om lukkede asylmottak med glede.
- Det er en avklaring jeg er glad for, og det viser samtidig at skremmebildet Ap tegner av en ny regjerings politikk ikke har rot i virkeligheten, sier partileder Trine Skei Grande i Venstre.

KrFs partileder Knut Arild Hareide mener dette betyr at Frp har innsett at flere sider av deres asylpolitikk aldri kommer til å få gjennomslag.

(NTB)