NÅ: Justiskomiteen avgir innstilling om sosial kontroll

Frp trosser Erna

Stemmer sammen med Arbeiderpartiet om lovforbud mot at søskenbarn kan gifte seg med hverandre.

KOLLISJONSKURS: Erna Solberg og Siv Jensen må konstatere at stortingsgruppene deres er på kollisjonskurs i spørsmålet om å forby ekteskap mellom søskenbarn. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KOLLISJONSKURS: Erna Solberg og Siv Jensen må konstatere at stortingsgruppene deres er på kollisjonskurs i spørsmålet om å forby ekteskap mellom søskenbarn. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Frp-gruppa på Stortinget bryter med sine regjeringspartnere etter intens tautrekking i kulissene. Avgjørelsen faller ikke i god jord i statsminister Erna Solbergs parti:

- Høyre, Frp og Venstre hadde en avtale om å utrede de medisinske konsekvensene av et forbud. Høyre er til å stole på, og vi står ved avtalen. Avtalebrudd har jeg lite til overs for, sier Peter Christian Frølich, justispolitisk talsperson i Høyre.

- I Norge har det vært normalt at de store, ansvarlige partiene ber om faglige råd før de tar beslutninger. Høyre holder seg som vanlig til denne linjen, og er glad for at flertallet på Stortinget gjør det samme. Vi avviser ikke et forbud, men det skal være bygget på faglige råd, ikke føleri og utspill i media, sier Peter Christian Frølich.

Går mot eks-sjefen

Eks-statsråd Solveig Horne, justispolitisk talsperson for Frp i saken, medgir at det er vanskelig å gå mot sin tidligere regjeringssjef.

- Men Frp har lenge jobbet for et lovforbud, og fremmet forslag om det da vi satt i opposisjon. Derfor ville det vært feil av oss ikke å støtte Arbeiderpartiets forslag, sier Solveig Horne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer