Frp trykker egenlagd karikatur

Forberedt på at kontroversiell tegning kan støte muslimske fundamentalister.

TRYKKER KONTROVERSIELL TEGNING: Ansvarlig redaktør for Frp´s medlemsblad Fremskritt, Geir Mo, vil i morgen trykke en karikatur med «et visst religiøst innhold».
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
TRYKKER KONTROVERSIELL TEGNING: Ansvarlig redaktør for Frp´s medlemsblad Fremskritt, Geir Mo, vil i morgen trykke en karikatur med «et visst religiøst innhold». Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||
(Dagbladet): Fremskrittspartiets medlemsavis trykker sine egne Muhammed-tegninger, skriver dt.no.

Ifølge avisa skal tegningene være kontroversielle, og Frp er forberedt på at de kan støte muslimske fundamentalister. Medlemsavisa Fremskritt publiserer tegningene i morgendagens utgave.

Nylig avgått partisekretær i Frp, Geir Mo, er nå stabssjef for Siv Jensen og ansvarlig redaktør for medlemsbladet og partiets nettsider. Han avviser at det er snakk om en Muhammedkarikatur, tegningen som kommer på trykk i Fremskritt i morgen.

- Det er en karikaturtegning som nok kan oppfattes å ha et visst religiøst innhold. Men vi sier ikke at det skal forestille Muhammed eller Gud eller hva det er, sier Mo til Dagbladet.

Han sier tegningen skal stå som illustrasjon til en sak om ytringsfrihet, i debatten i kjølvannet av angrepet på den danske Myhammed-tegneren Kurt Westergaard.

Overrasket over MoMo sier at de bevisst har valgt å la illustratøren være anonym fordi de ønsker fokus på ytringsfrihet og ikke hvem som står bak tegningen.

Ansvarlig redaktør Geir Arne Bore i Drammens Tidende sier avisa har gode kilder på det de skriver i artikkelen.

- Jeg er overrasket over at Geir Mo sier det han nå sier. Vår journalist brukte flere ganger begrepet Muhammed-tegninger iintervjuet med Mo. Han problematiserte det ikke da, sier Bore.

Frp-representanter er varsletDrammens Tidende skriver at de er kjent med at partileder Siv Jensen har godkjent tegningene som kommer i Fremskritt i morgen, og partiets stortingsgruppe er forberedt på at det kan bli en veritabel storm.

- Jeg er blitt orientert om at Fremskritt vil trykke tegninger i morgen som kan skape kontroversiell debatt, bekrefter stortingsrepresentant Robert Eriksson (Frp) overfor Dagbladet.

Geir Mo avviser at Siv Jensen skal ha godkjent trykkingen av illustrasjonen.

- Jeg er ansvarlig redaktør av Fremskritt. Dette er min beslutning. Det eneste Siv Jensen har godkjent er sine egne sitater, sier Mo til Dagbladet.

Verken Dagbladet eller Drammens Tidende har fått anledning til å se de omtalte tegningene.

- Dere får pent vente til dere ser Fremskritt i morgen, sier Geir Mo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer