Frp trykker egenlagd karikatur

Forberedt på at kontroversiell tegning kan støte muslimske fundamentalister.

TRYKKER KONTROVERSIELL TEGNING: Ansvarlig redaktør for Frp´s medlemsblad Fremskritt, Geir Mo, vil i morgen trykke en karikatur med «et visst religiøst innhold».
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
TRYKKER KONTROVERSIELL TEGNING: Ansvarlig redaktør for Frp´s medlemsblad Fremskritt, Geir Mo, vil i morgen trykke en karikatur med «et visst religiøst innhold». Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Fremskrittspartiets medlemsavis trykker sine egne Muhammed-tegninger, skriver dt.no.Ifølge avisa skal tegningene være kontroversielle, og Frp er forberedt på at de kan støte muslimske fundamentalister. Medlemsavisa Fremskritt publiserer tegningene i morgendagens utgave.

Nylig avgått partisekretær i Frp, Geir Mo, er nå stabssjef for Siv Jensen og ansvarlig redaktør for medlemsbladet og partiets nettsider. Han avviser at det er snakk om en Muhammedkarikatur, tegningen som kommer på trykk i Fremskritt i morgen.

- Det er en karikaturtegning som nok kan oppfattes å ha et visst religiøst innhold. Men vi sier ikke at det skal forestille Muhammed eller Gud eller hva det er, sier Mo til Dagbladet.

Han sier tegningen skal stå som illustrasjon til en sak om ytringsfrihet, i debatten i kjølvannet av angrepet på den danske Myhammed-tegneren Kurt Westergaard.

Overrasket over MoMo sier at de bevisst har valgt å la illustratøren være anonym fordi de ønsker fokus på ytringsfrihet og ikke hvem som står bak tegningen.

Ansvarlig redaktør Geir Arne Bore i Drammens Tidende sier avisa har gode kilder på det de skriver i artikkelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer