KRITISK: - Forutsatt at denne legen har gjort dette, fortjener ikke vedkommende verken sympati eller noe som helst annet, og burde sies opp uten sluttpakke, sier Frps Per Arne Olsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
KRITISK: - Forutsatt at denne legen har gjort dette, fortjener ikke vedkommende verken sympati eller noe som helst annet, og burde sies opp uten sluttpakke, sier Frps Per Arne Olsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Frp-undring over sluttpakke til lege anklaget for tastatur-urinering

Per Arne Olsen (Frp) ville ha benyttet andre virkemidler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Arne Olsen, medlem i Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget for Frp, synes ikke urinering på sjefens kontor bør belønnes med sluttpakke.

Slik Dagbladet skriver i dag, ble en lege i HELFO i februar anklaget for å ha urinert på sin sjefs kontor. Legen, som blankt avviser denne anklagen, oppgir til Dagbladet å ha fått et års sluttpakke i etterkant av hendelsen.

- Forutsatt at denne legen har gjort dette, fortjener ikke vedkommende verken sympati eller noe som helst annet, og burde sies opp uten sluttpakke, sier Olsen til Dagbladet.

- Feil virkemiddel
Anklagen mot legen kommer fram i et brev fra toppsjefen i Helseøkonomiforvaltingen (HELFO), Jan Mathisen, som ble skrevet i februar.

Ifølge legen selv, framforhandlet Legeforeningen et års sluttpakke kort tid etter dette.

- Hadde jeg vært sjef, og hatt klare indikasjoner på at en ansatt hadde gjort dette, ville ikke sluttpakke være det jeg hadde valgt som virkemiddel, sier Per Arne Olsen.

Mathisen og HELFO har ikke villet kommentere saken, med henvisning til at det dreier seg om en personalsak.
Legen selv sier at saken er en personalkonflikt med mye faglig uenighet.

- Helt generelt vil jeg si at i personalkonflikter bør man løse selve konflikten, og konflikten har ofte et annet grunnlag enn bare personene som er i konflikt, sier Olsen.

- Tyr til sluttpakker Per Arne Olsens inntrykk etter en rekke oppslag i mediene, er at ledere i helsevesenet for lett tyr til sluttpakker.

- Vi har sett flere konkrete eksempler på at personer som har vært i alvorlige situasjoner har fått sluttpakker, sier Olsen.

Som eksempler nevner han personer som har jukset med ventelister, og Helse Sør-Østs tidligere sjef Bente Mikkelsen som fikk jobb i WHO i Geneve. Olsen oppfatter også det siste som en form for sluttpakke.

- Jeg synes ikke sluttpakker skal være en måte å belønne dårlig innsats på, sier Olsen.