Frp ut mot forslaget: - Man kan ikke plutselig få et flertall og lamme UDI

Flertall i stortinget for at domstoler bør beslutte om statsborgerskap skal tilbakekalles, i stedet for UDI. 

DAGENS LOVER: Frps innvandringspolitiske talsmann Mazyar Keshvari sier at dagens lover og regler gjelder fram til noe annet er vedtatt og iverksatt. Foto: Aftenposten / NTB Scanpix
DAGENS LOVER: Frps innvandringspolitiske talsmann Mazyar Keshvari sier at dagens lover og regler gjelder fram til noe annet er vedtatt og iverksatt. Foto: Aftenposten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I ettermiddag ble det kjent at Kristelig Folkeparti velger å støtte representantforslaget om at domstolene bør overta beslutningen om å tilbakekalle statsborgerskap fra Utlendingsdirektoratet (UDI).

Det er dermed flertall for forslaget på Stortinget. 9. februar er det planlagt høring for forslaget i Kommunal- og forvaltningskomitéen.

- Ingen har hatt problemer

I representantforslaget står det følgende:

1. «Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å endre statsborgerloven slik at tilbakekallelser av statsborgerskap etter statsborgerskaploven § 26 annet ledd skal skje ved dom.»

2. «Stortinget ber regjeringen avvente saksbehandling av tilbakekallelser av statsborgerskap etter statsborgerloven § 26 annet ledd fram til regelverket er endret.»

- Det er ikke overraskende at KrF støtter forslaget, men det er overraskende at Sp og Ap har fremmet det. Det lovverket og den praksisen vi har i dag ble vedtatt i 2005, og alle de partiene som nå fremmer det, bortsett fra MDG, stemte for praksisen vi vedtok i 2005, sier Mazyar Keshvari, innvandringspolitisk talsmann i Frp, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer