Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp utsetter kriserapport

Først etter valget kommer Frp-utvalget med rapport om Siv Jensens håndtering av Birkedal-saken.

UTSETTER: Siv Jensens og resten av Frps ledelse har besluttet å utsette partiets egen gransking av Birkedal-saken til etter valget. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET
UTSETTER: Siv Jensens og resten av Frps ledelse har besluttet å utsette partiets egen gransking av Birkedal-saken til etter valget. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag besluttet Fremskrittspartiets landsstyre å sette ned et granskningsutvalg på åtte personer som skal undersøke partiets håndtering av siktelsene mot Trond Birkedal, melder VG Nett.

Frp kaller utvalget for «Utvalg for evaluering av organisatoriske og etiske retningslinjer». Utvalget ledes av stortingsrepresentant og leder for Akershus Frp, Kari Kjønaas Kjos.

- Vi skal se på om det bør gjøres endringer i det interne regelverket, og vi skal også gjennomgå partiets håndtering i lys av den siste tids hendelser, sier Kjos.

Opprinnelig var det planlagt at granskingsrapporten skulle offentliggjøres i juni, i god tid før valget. Nå har partiledelsen bestemt seg for at rapporten ikke skal offentliggjøres før etter høstens kommune- og fylkestingsvalg.

- Jeg er glad for at vi nå har mer tid. Det er et omfattende arbeid som skal gjøres, og vi trenger den tiden vi har fått nå. At rapporten ikke blir klar før etter valget, er tilfeldig, sier Kjos.

Frps tidligere ordførerkandidat i Stavanger, Trond Birkedal, er siktet for utuktig atferd og seksuell omgang med mindreårige. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media