Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp-velgere flykter til Høyre

En av fem Frp-velgere fra 2009 vil stemme Høyre.

MISTER VELGERE: Siv Jensen må se velgere forlate Fremskrittspartiet til fordel for Høyre. Her fotografert i forbindelse med partiets landstyremøte. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
MISTER VELGERE: Siv Jensen må se velgere forlate Fremskrittspartiet til fordel for Høyre. Her fotografert i forbindelse med partiets landstyremøte. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

18,3 prosent av de som stemte på Frp i 2009, har nå gått over til Høyre. Det kommer fram i meningsmålingen InFact har gjort for VG i juni.

Arbeiderpartiet er største parti i målingen og har også den største framgangen. Partiet får en oppslutning på 29 prosent, fram 1,4 prosentpoeng.

- Tror på maktskifte For de andre partiene er det små endringer fra mai, bortsett fra hos Venstre, som igjen faller under sperregrensen med 3,7 prosents oppslutning, et fall på 1,1 prosentpoeng.

Høyre får 26,8 prosent, mens Fremskrittspartiet har støtte fra 20,6 prosent av de spurte.

Høyres nestleder Jan Tore Sanner mener nedgangen til Frp kan være et uttrykk for at velgerne har mer tro på et maktskifte i norsk politikk med et sterkt Høyre.

- Jeg tror velgerne ser at et regjeringsskifte rykker nærmere når Høyre styrkes, sier han til VG.

Ap ikke skremt 13,2 prosent av de som stemte Ap i 2009, sier de vil stemme Høyre i dag, men Arbeiderpartiets partisekretær, Raymond Johansen, lar seg ikke skremme over velgerflukten til Høyre.

- Overgangen fra Arbeiderpartiet til Høyre skjedde hovedsakelig i første del av 2010. Vi er i ferd med å ta mange av de velgerne tilbake. Den siste veksten til Høyre er basert på Frps tilbakegang, sier Johansen.

Kristelig Folkeparti får 5 prosent på målingen. Sosialistisk Venstreparti får 6 prosent, Senterpartiet 5,1 prosent, mens Rødt får 1,5 prosent.
(NTB)