- Frp-velgere tilgir sex- skandaler raskere

Skårer lavt på moral, mener professor Tor Midtbø.

I HARDT VÆR: Utuktssiktede Trond Birkedal (t.h) har nå trukket seg fra alle verv i partiet.

FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD / Dagbladet
I HARDT VÆR: Utuktssiktede Trond Birkedal (t.h) har nå trukket seg fra alle verv i partiet. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Midtbø, som er professor ved institutt for sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen, tror ikke Birkedal-saken vil ha betydning for oppslutningen til Frp. Partiet har vært rystet av skandaler tidligere uten at det får velgerne til å falle fra, skriver Dagsavisen.

- Frps velgere skårer lavt på å være opptatt av moralske spørsmål, sier Midtbø.

Han viser til Søviknes-saken som ikke slo ut på oppslutningen om partiet.

- Frp gikk i perioden litt ned på meningsmålingene, men det var antakelig ikke på grunn av Søviknes-saken. De gjorde et veldig dårlig valg rett etterpå, men nedgangen begynte lenge før skandalen ble kjent og skyldtes Aps framgang, sier Midtbø.

Han får støtte av valgforsker Anders Todal Jenssen.

- Frp har ingen høy sigarføring i moralske spørsmål. Partiet har aldri fremhevet seg som dydens forsvarere i verden. Derfor har det ikke opparbeidet seg noen fallhøyde. Hvis du gjør noe uetisk i Kristelig Folkeparti er det mye verre, mener Todal Jenssen. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer