Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp-velgerne vil ha Carl I. Hagen som frontfigur

Et klart flertall krever at partiveteranen skal spille en mer sentral rolle i høstens valgkamp.

I MANESJEN: Siv Jensen sammen med Carl I. Hagen på talerstolen under Fremskrittspartiets (Frp) valgvake på Det norske Teatret i Oslo i anledning stortingsvalget 2009. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix.
I MANESJEN: Siv Jensen sammen med Carl I. Hagen på talerstolen under Fremskrittspartiets (Frp) valgvake på Det norske Teatret i Oslo i anledning stortingsvalget 2009. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere fylkeslag i Frp har allerede bedt om at partihøvdingen stiller opp og hjelper dem lokalt i høstens valgkamp.

- Jeg har hele tiden følt at mange vil bruke han, sier stortingsrepresentant og fylkesleder i Akershus Kari Kjønaas Kjos til Dagbladet.

Feil av partiet
Det var på TV2 at kona Eli og Carl I. Hagen gikk ut å sa at de følte han var benyttet alt for lite i valgkampen og at dette var en tabbe av partiet. Der meldte han seg selv til tjeneste igjen for Frp da partileder Siv Jensen lå med brukket rygg.

- Jeg ble brukt alt for lite i 2009. Alt for lite, og det tror jeg er en feil, sa Hagen til TV2.

Etter det Dagbladet erfarer har det ikke vært noen kontakt mellom Carl I. Hagen og Siv Jensen etter at Hagen gikk ut på tvkanalen med sitt utbrudd.

53 prosent
I en meningsmåling utført av InFact for VG onsdag kveld sier 53 prosent av Frp-velgerne at de ønsker Carl I Hagen brukt mer som Frps frontfigur i høstens valgkamp.

13 prosent mener at den tidligere Frp-formannen bør brukes mindre, mens 17 prosent svarer like mye som sist.

På spørsmål om hvem som ville sørget for høyest oppslutning av Carl I. Hagen eller Siv Jensen ved høstens valg, er partiets velgere delt på midten. 42,8 prosent mener Hagen vil gi best resultat - 42,8 prosent svarer Siv Jensen ifølge NTB. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media