Frp-velgerne vil regulere landbruket

I utakt med de tillitsvalgte og Siv Jensen.

VIL REGULERE: Frp'ere flest vil regulere norsk landbruk. Det vil ikke de tillitsvalgte og programmet vil avregulere mest mulig.
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
VIL REGULERE: Frp'ere flest vil regulere norsk landbruk. Det vil ikke de tillitsvalgte og programmet vil avregulere mest mulig. Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To av tre Fremskrittsparti-velgere mener at norsk matproduksjon fortsatt bør være regulert, og de er dermed i utakt med de tillitsvalgte i partiet.

Frp vil fjerne tollmurene og flere andre reguleringer i norsk landbrukspolitikk. Men partiets velgere mener noe annet. Hele 67 prosent svarer ja på spørsmålet om norsk matproduksjon fortsatt bør reguleres, skriver Nationen.

Når de tillitsvalgte i partiet blir spurt om det samme, svarer kun 16 prosent ja, ifølge undersøkelsen som Norsk Respons og Landbrukets Utredningskontor har laget på oppdrag for Norsk Landbrukssamvirke.

Frps landbrukspolitiske talsmann Hans Frode Asmyhr svarer selv ja på spørsmålet, etter å ha fått tenkt seg om.

- Men de tillitsvalgte i partiet er drillet til å svare at vi er imot statlige inngrep. Derfor blir det store forskjeller i undersøkelsen du viser til. Velgerne svarer ut fra at de tross alt vil ha litt regulering, mens politikerne ønsker å markere at Frp vil ha mindre regulering. Men mindre regulering av matproduksjonen er ikke lik ingen regulering, forklarer Asmyhr.

Det er stor enighet om landbrukspolitikken i forkant av landsmøtet som finner sted i slutten av mai, opplyser han.


(NTB)

 

I UTAKT: Frp-formann Siv Jensens tillitsvalgte er i utakt med egne velgere.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
I UTAKT: Frp-formann Siv Jensens tillitsvalgte er i utakt med egne velgere. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer