Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp-veteran refser egen partiledelse

Tidligere stortingsrepresentant Arne Sortevik langer ut mot Fremskrittspartiets ledelse og hevder partiets politikk er i fritt fall.

SKUFFET: Tidligere stortingsrepresentant Arne Sortevik (Frp) er ikke imponert over sine partifeller i regjering. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SKUFFET: Tidligere stortingsrepresentant Arne Sortevik (Frp) er ikke imponert over sine partifeller i regjering. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire måneder etter at Arne Sortevik hadde sin siste arbeidsdag på Stortinget, er han opprørt over sitt eget parti.

«Hvor er Frp-politikken, Frp-ledelsen og Frps politikere?», skriver han på Facebook, ifølge Bergens Tidende. Sortevik satt på Stortinget for Hordaland Frp i tolv år.

Det er partileder Siv Jensen som får gjennomgå etter at hun ikke ønsket å kommentere Per Sandbergs utspill om at det bør arrangeres folkeavstemning om innvandring.

Det er ikke første gang Sortevik har vært i strupen på eget parti etter regjeringsbyttet. Frank Willy Djuvik, fylkesleder i Sogn og Fjordane Frp, bekrefter at det er skepsis mot regjeringsdeltakelsen i partiet.

- Det er nok mange som føler det på samme måte som Arne Sortevik. Han er ikke alene i det hele tatt. Misnøyen er størst blant medlemmer og lokale tillitsvalgte, mens de fremste folkevalgte har en mer positiv innstilling, sier Djuvik.

Partileder Siv Jensen ønsker ikke å kommentere saken, men stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde forsvarer egen partiledelse.

- Jeg har stor respekt for Sortevik og forstår at han er utålmodig og frustrert. Samtidig gjør våre statsråder så godt de kan. Det er ikke lett å samarbeide med et «sidrumpa» Høyre og «avleggs» partier som KrF og Venstre, sier Tybring-Gjedde til Bergens Tidende.

(NTB)

Hele Norges coronakart