Frp vil avvise nesten alle asylsøkere

Og vil ikke ha familiegjenforening på norsk jord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Nesten alle som søker asyl i Norge skal sendes tilbake dit de kommer fra, hvis Fremskrittspartiet får regjeringsmakt.

Signaleffekt

Frp lover å gjøre vei i vellinga allerede i løpet av de 100 første dagene i en eventuell regjering.

- Ja, enda fortere. I løpet av 50 dager vil mye være gjort. Vi kan endre mye gjennom forskrift, og det går fort. Dessuten vil signaleffekten av at vi er kommet til makt raskt nå alle som vil prøve seg, og presset mot Norge stanser av seg selv, sier Frps nestleder Per Sandberg til Stavanger Aftenblad.

Strengt

Frp vil gi opphold kun til flyktninger som forfølges individuelt for politiske aktiviteter. Alle andre skal ut av landet i løpet av 48 timer.

- Flyktninger som kommer fra land der Norge ikke har mottaksavtale, skal plasseres på lukket mottak, sier Sandberg videre.

Det innebærer at de må holde seg på mottaket hele tiden, uten anledning til å gå på butikken eller besøke venner utenfor.

De fleste som i dag får innvilget oppholdstillatelse, trenger i realiteten ikke beskyttelse, mener Frp.

- Kriteriene er utvannet. Forfølgelse på grunn av religion, seksuell legning og kvinner som ber om asyl fordi de forfølges som kvinner, vil ikke være gyldige hvis vi får bestemme, sier Sandberg.

Frp vil heller ikke ha familiegjenforening på norsk jord.

- Familien skal gjenforenes til det landet der tilknytningen er størst. Er dette Somalia, eller Iran, ja så får familien gjenforene seg der, sier Sandberg.

(NTB)