Frp vil børsnotere NSB

Hvis Bård Hoksrud får bestemme.

POLITIKK: Transportpolitisk talsmann i Fremskrittspartiet, Bård Hoksrud, vil børsnotere NSB og åpne for konkurranse. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
POLITIKK: Transportpolitisk talsmann i Fremskrittspartiet, Bård Hoksrud, vil børsnotere NSB og åpne for konkurranse. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Driftsresultatet for hele NSB-konsernet endte på 261 millioner kroner for årets fire første måneder, en forbedring på 60 millioner fra i fjor.

Driftsresultatet i persontogvirksomheten var på 199 millioner kroner de første fire månedene i år, mot 137 millioner samme periode i fjor, meldte NSB mandag.

Vil børsnotere Nå er det klart at Fremskrittspartiet vil at staten skal selge seg ned i NSB, og børsnoterer det, skriver Finansavisen i dag.

Partiets jernbanepolitikk går i tillegg ut på at Intercitytriangelet og Ringeriksbanen bygges ut, det første med dobbeltspor. Frp mener også at Jernbaneverket bør omdannes til et statlig utbyggingsselskap og sporet åpnes for konkurranse, enten ved anbud på enkeltstrekninger eller ved at flere selskaper deler spor, skriver avisen.

Frp vil slippe til andre aktører ved å konkurranseutsette jernbanedriften.

- Samtidig vil vi vurdere om Nettbuss skal skilles ut i et eget selskap som selges separat, sier Bård Hoksrud, transportpolitisk talsmann i Fremskrittspartiet til avisen.

Men slik blir det trolig ikke Mens Fremskrittspartiet står på sin privatiseringslinje, er Høyre og Kristelig Folkeparti helt på linje med de rødgrønne.

Disse partiene er skjønt enige om at NSB av strategiske grunner bør «videreutvikles som et statlig transportkonsern både for persontog, buss og godstrafikk».

De rødgrønne lover også mer penger til jernbanevedlikehold, og at NSB skal motta 66 nye tog innen 2015.

Les også: NSB refses for å velge pauser framfor hurtighet

BUSS FOR TOG: Frp vil kjøre NSB inn på Oslo Børs. Foto: Torbjørn Grønning  / Dagbladet
BUSS FOR TOG: Frp vil kjøre NSB inn på Oslo Børs. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer