-UAKSEPTABELT: Frps Per-Willy Amundsen vil forby nikab i barnehager. Foto: Jacques Hvistendahl
-UAKSEPTABELT: Frps Per-Willy Amundsen vil forby nikab i barnehager. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Frp vil forby nikab på barnehageansatte

- Helt uakseptabelt at små barn utsettes for slikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 - Jeg synes det er vanskelig at man ikke skal kunne se ansiktet på dem som er ute og leker med ungene i barnehagen, sier en småbarnsmor som har barn i denne barnehagen til Dagen.

Kvinnen, som vil være anonym, sier hun ikke liker tanken på at barnehageansatte bruker slike klesplagg.

- Jeg synes det er vanskelig å vite hvordan man skal forholde seg til dette. Jeg synes ikke det passer seg i en norsk barnehage, selv om det kanskje er lovlig. Jeg reagerer ikke bare i forhold til meg selv, men også i forhold til fedre. Det må være vanskelig for en far å levere fra seg barnet til en person han ikke får se ansiktet på, som vi kvinner kan, sier småbarnsmoren.

Frps innvandringspolitiske talsmann kaller det uakseptabelt at barnehageansatte skjuler ansiktet.

- Det er helt uakseptabelt at små barn skal utsettes for slikt. Man er ikke i stand til å utføre sin jobb i nikab. Man har ikke noen gode forutsetning for å kommunisere med små barn når de ikke kan se barnehagetanten, sier Amundsen til Dagen.

Nikab er forbudt i Oslo-skolen. Tilsvarende regler finnes ikke for barnehager. Verken kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) eller barnehagebyråd i Oslo, Torger Ødegaard (H), har kommentert saken i Dagen.

(NTB)