Frps landsmøte 2017

Frp vil forby omskjæring av guttebarn

Partiledelsen gikk på nederlag i diskusjon om dobbelt statsborgerskap, men vant ellers de politiske kampene mot mindretallet i partiet.

FEIRET SEG SELV: Frp og partileder Siv Jensen feiret partiets deltakelse i regjering under lørdagens landsmøte. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FEIRET SEG SELV: Frp og partileder Siv Jensen feiret partiets deltakelse i regjering under lørdagens landsmøte. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): Regjeringspartiet Frp holder landsmøte denne helgen og vedtar lørdag ettermiddag partiets nye prinsipp- og handlingsprogram.

Forslag om nedleggelse av Politidirektoratet (POD), forbud mot omskjæring på guttebarn, krav om at skoler gjennomfører skolegudtjenester og en liberalisering av surrogati var blant de heteste stridstemaene i forkant av lørdagens politiske landsmøtedebatt.

Spesielt omdiskutert var dissensforslaget om at Frp skal motstå fra tvang i kommunesammenslåinger. På grasrota i partiet er støtten for dette dissensforslaget stor, mens flere av Frps regjeringsmedlemmer, deriblant Per Sandberg, forsvarte retten til fortsatt tvangsbruk for å endre kommunestrukturen i Norge.

Partiet har ellers gått inn for å reforhandle deler av EØS-avtalen. Det kanskje tydeligste nye standpunktet i partiprogrammet gikk gjennom uten diskusjon - nemlig at Frp nå skal si nei til EU som første parti på høyresiden i norsk politikk, og at man skal gå inn for en reforhandling av deler av EØS-avtalen.

Dette har Frps landsmøte vedtatt lørdag:

  • Frp vil tillate dobbelt statsborgerskap. Partiet vil dermed at nordmenn - og innvandrere til Norge - skal kunne ha to statsborgerskap og to pass. Med Frp-vedtaket i dag er det i utgangspunktet flertall for ordningen på Stortinget. Voteringa ga 118 - 93 til ja-sidens favør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer