Frp vil gi barn ordenskarakter fra de er åtte år

Skal sette en stopper for bråkete unger og dårlig disiplin.

VIL HA DISIPLIN:  Karakterer i 3. klasse skal skape sette en stopper for bråk og mangel på disiplin, tror nestleder i Frp Per Sandberg. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
VIL HA DISIPLIN: Karakterer i 3. klasse skal skape sette en stopper for bråk og mangel på disiplin, tror nestleder i Frp Per Sandberg. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fremskrittspartiet vil gi skolebarn karakterer i orden og oppførsel allerede fra 3. klasse. Det kommer fram i partiets 100-dagers program som legges fram i sin helhet på lørdag, melder NRK.

Karakterene skal sette en stopper for bråkete unger og mangel på disiplin. Dessuten skal de gi foreldrene en klar tilbakemelding på barnas oppførsel.

- Det vil få en slutt på dagens situasjon der lærerne ikke sier fra om at elevene bråker i timen, sier Frps nestleder Per Sandberg til NRK.

Fagkarakterer fra 5. klasse Partiet vil også innføre karakterer i alle fag fra femte klasse, og det fort: Ordningen skal være på plass innen tre måneder etter at de eventuelt kommer i regjering.

Karakterene skal gå fra 1 til 6.

- Det er viktig å vite hvor elevene står til en hver tid og da er det bare karakterer som gir svar på det, sier Per Sanberg. I løpet av de 100 første dagene med Frp ved roret blir dessuten sidemålsundervisningen avviklet og det blir åpnet for privatskoler.

Også høyre vil innføre karakterer fra femte klasse. Men de to partiene får ikke støtte av ledelsen i skolene i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer