Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp vil gi barn ordenskarakter fra de er åtte år

Skal sette en stopper for bråkete unger og dårlig disiplin.

VIL HA DISIPLIN:  Karakterer i 3. klasse skal skape sette en stopper for bråk og mangel på disiplin, tror nestleder i Frp Per Sandberg. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
VIL HA DISIPLIN: Karakterer i 3. klasse skal skape sette en stopper for bråk og mangel på disiplin, tror nestleder i Frp Per Sandberg. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fremskrittspartiet vil gi skolebarn karakterer i orden og oppførsel allerede fra 3. klasse. Det kommer fram i partiets 100-dagers program som legges fram i sin helhet på lørdag, melder NRK.

Karakterene skal sette en stopper for bråkete unger og mangel på disiplin. Dessuten skal de gi foreldrene en klar tilbakemelding på barnas oppførsel.

- Det vil få en slutt på dagens situasjon der lærerne ikke sier fra om at elevene bråker i timen, sier Frps nestleder Per Sandberg til NRK.

Fagkarakterer fra 5. klasse
Partiet vil også innføre karakterer i alle fag fra femte klasse, og det fort: Ordningen skal være på plass innen tre måneder etter at de eventuelt kommer i regjering.

Karakterene skal gå fra 1 til 6.

- Det er viktig å vite hvor elevene står til en hver tid og da er det bare karakterer som gir svar på det, sier Per Sanberg.

I løpet av de 100 første dagene med Frp ved roret blir dessuten sidemålsundervisningen avviklet og det blir åpnet for privatskoler.

Også høyre vil innføre karakterer fra femte klasse. Men de to partiene får ikke støtte av ledelsen i skolene i Norge.

I en undersøkelse utført av NRK sier 80 prosent av landets rektorer nei til karakter på barneskolen. 1000 rektorer deltok i undersøkelsen.

MER KARAKTERER:  Også Erna Solberg og Høyre vil innføre karakterer i barneskolen. 
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
MER KARAKTERER: Også Erna Solberg og Høyre vil innføre karakterer i barneskolen. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling