EU-toppene enige om avtale:

Frp vil gi Erna problemer om hun åpner for flere flyktninger

Erna Solberg sier Norge skal bidra i Europas nye asyldugnad, men får en klar advarsel fra regjeringspartner Frp.

VIL SAMARBEIDE MED EU: Statsminister Erna Solberg (H) vil ha samarbeid med Europa i asylpoltikken. Men Frp's innvandringspolitiske talsperson, Jon Engen-Helgheim, vil ikke ha flere flyktninger til Norge. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VIL SAMARBEIDE MED EU: Statsminister Erna Solberg (H) vil ha samarbeid med Europa i asylpoltikken. Men Frp's innvandringspolitiske talsperson, Jon Engen-Helgheim, vil ikke ha flere flyktninger til Norge. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter knallharde forhandlinger i Brussel, kom EU-toppene klokka 4.30 i natt fram til en enighet om hvordan strømmen av flyktninger og migranter i Middelhavet skal håndteres.

I forkant av møtet har Erna Solberg sagt at Norge vil være med på Europas fellesløsninger.

Partiene hun samarbeider med i regjering, er derimot langt fra samstemte.

- Vi har sagt hvor mange flyktninger vi skal ta imot i 2018. Vi skal ikke ta imot noen flere, sier Frp's innvandringspolitiske talsperson Jon Engen-Helgheim kontant, og viser til at det er satt av penger til 2120 kvoteflyktninger i statsbudsjettet.

- Frp har ikke tenkt til å endre på det, sier han.

- Hodeløst av Tyskland

EU-avtalen går ut på at EU-land i fellesskap skal ta hånd om flyktninger og migranter som plukkes opp i Middelhavet, men det skal være frivillig å delta i innsatsen.

EU skal opprette et nettverk av såkalte kontrollerte sentre i medlemsland langs middelhavskysten. Der skal det gjøres en første siling av flyktninger og migranter som settes i land. I etterkant vil en del av disse bli omfordelt til andre medlemsland for videre oppfølging.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.