Frp vil gi rett til å forby turban og hijab på jobben

Ny integreringsstrategi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Frp vil gi hver enkelt arbeidsgiver rett til å forby religiøse klesplagg og symboler på jobben. Det er et av 62 nye forslag som skal skjerpe partiets innvandrings- og integreringspolitikk, skriver Dagsavisen.

Forslaget vil ramme for eksempel arbeidstakere som går med turban og hijab.

- Dette er fordi slike religiøse uttrykk fører til at folk ikke vil ansette innvandrere. Dermed hindrer de integrering, forklarer, Per-Willy Amundsen, innvandringspolitisk talsmann i Frp.

Språktest for fireåringer

Blant de andre tiltakene som etter Frp\'s mening vil bedre integreringen, er språktesting av fireåringer og spesialundervisning om likestilling for innvandrergutter. Samt en rekke andre tiltak som skal hindre at innvandrere blir «klienter».

Et utvalg har jobbet i halvannet år med å utarbeide forslagene, som binder intergrering tett til statsborgerskap; man skal ikke kunne bli statsborger uten å være velintegrert.

- Vi vil gjerne knytte flere goder til det å være norsk statsborger. Gjerne økonomiske goder, men også andre ting. Vi vil for eksempel fjerne retten til å stemme i lokalvalg før du har blitt norsk statsborger, sier Amundsen, som ikke legger skjul på at det med Frp\'s politikk vil komme langt færre innvandrere til Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer