Frp vil gjøre det billigere å kjøre snøscooter

Påskeferien er høysesong for scooterkjøring i fjellet. Bengt Rune Strifeldt (Frp) mener det er ulogisk å betale for noe man ikke bruker.

SNØSCOOTER: Neste påske kan det bli billigere å kjøre snøscooter, hvis Frp får det som de vil. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SNØSCOOTER: Neste påske kan det bli billigere å kjøre snøscooter, hvis Frp får det som de vil. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Neste påske kan det bli billigere å kjøre snøscooter. Fremskrittspartiet vil unnta snøscootere fra veibruksavgift og håper på gjennomslag i statsbudsjettet.

- Staten forbyr kjøring av snøscooter på vei, men skal samtidig ha betalt for bruk av veien gjennom veibruksavgiften på drivstoff. Det henger ikke på greip, sier Bengt Rune Strifeldt, som er medlem av transportkomiteen på Stortinget for Fremskrittspartiet.

Påskeferien er høysesong for scooterkjøring i fjellet. Strifeldt mener det er ulogisk å betale for noe man ikke bruker.

Unntak

Skattereglene åpner i dag for unntak fra veibruksavgift på snøscooter og båt i veiløse strøk, men det gis ikke anledning til fritak for rekreasjonskjøring eller i forbindelse med reindrift.

- Avgifter skal stå i forhold til tjenesten man får igjen. Altså er det helt naturlig å betale veibruksavgift når man bruker veien. Men det er på høy tid å fjerne veibruksavgiften på drivstoff for snøscootere, ettersom den ikke er begrunnet, mener Strifeldt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer