Frp vil GPS-merke all ulv

- Kan effektivt skytes, sier Jon Georg Dale. Frp klar for historisk brudd hvis regjeringen vender tommelen ned.

Jon Georg Dale opplyser at Frp vil sette GPS-sender på all norsk ulv. - Det betyr at ulv som beveger seg inn i beiteprioritert område og gjør skade, effektivt kan skytes, sier han. Denne ulven ble merket i Åmot i Hedmark i 2018. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
Jon Georg Dale opplyser at Frp vil sette GPS-sender på all norsk ulv. - Det betyr at ulv som beveger seg inn i beiteprioritert område og gjør skade, effektivt kan skytes, sier han. Denne ulven ble merket i Åmot i Hedmark i 2018. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jon Georg Dale, rovdyrpolitisk talsperson for Frp, fremmer i formiddag et representantforslag i Stortinget som vil sette forholdet mellom Frp og deres tidligere regjeringspartnere på prøve.

Dale opplyser til Dagbladet at resultatet kan bli et historisk brudd mellom de borgerlige partiene.

- Jeg håper regjeringen ser alvoret i den situasjonen vi i flere år har hatt i ulvepolitikken. Og at de åpner døra for å finne løsninger sammen med oss. Hvis ikke, så finnes det et annet alternativt flertall i Stortinget mellom oss, Senterpartiet og Arbeiderpartiet. Vi kommer til å gi regjeringen sjansen først, så blir det opp til Erna Solberg å velge, sier Jon Georg Dale.

Fire radikale grep

Han tar til orde for fire radikale grep:

- Vi vil GPS-merke all norsk ulv, som gjør at vi får bedre kontroll på ulvestammene og lettere kan skyte ulv som gjør skade i beiteområdene. Vi vil endre naturmangfoldloven, noe Venstre har blokkert de siste seks årene, sier han.

- Dessuten vil vi innskrenke ulvesonen med inntil 20 prosent, som gjør at beitenæringen og distriktsbefolkningen får et større handlingsrom. Vi vil gi rovviltnemndene større innflytelse, opplyser Jon Georg Dale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.