Frp vil granske innvandrerne

LILLEHAMMER (Dagbladet): Vidar Kleppe fikk ikke gjennomslag på Fremskrittspartiets landsmøte for at bare norske statsborgere skal få kontantstøtte, men har likevel tro på at forslaget gir resultater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp's nestleder går i bresjen for en full gjennomgang av de sosiale støtteordningene for innvandrerne.

Vidar Kleppe sier til Dagbladet at han er glad for løftene fra partiet om å granske dagens regelverk for trygdeutbetalinger og sosiale stønader til statsborgere som ikke er norske.

- Spesielt viktig var markeringen fra partiformann Carl I. Hagen fra landsmøtets talerstol der han ga meg støtte for en slik grundig undersøkelse.

- Norge paradis

- Du har tatt til orde for å utelukke folk fra land Norge ikke har trygdeavtaler med. Betyr det i realiteten at hvite innvandrere slipper gjennom nåløyet, mens mørke stenges ute?

- Det er jo en kjensgjerning at vi har trygdeavtaler med de europeiske land på noen områder. Land lenger borte, i for eksempel Afrika, er det vanskeligere med. Jeg går ikke på hvite eller svarte mennesker, men på prinsippene om statsborgerskap, som innebærer både plikter og rettigheter. Du skal yte for å kunne få. I Norge gir vi innvandrere goder som andre land ikke gir. Dermed kan presset på innvandring til Norge øke, fordi vi blir sett på som et paradis. Vi må stille langt sterkere krav.

Snu hver stein

- Hvor mange familier vil falle utenfor kontantstøtteordningen med ditt forslag?

- Jeg vet ikke eksakt, men det er dette vi skal finne ut. Nå skal vi snu hver stein i regelverket for å vite eksakt hva vi snakker om. Når utredningen vår er ferdig, får vi se hvor langt kontantstøttesaken er kommet, sier Vidar Kleppe.