FÅR HJELP: Denne sø-arfikanske katten tas hånd om av et medlem at dyrebeskyttelsen. Foto: Schalk van Zuydam/ AP / NTB Scanpix
FÅR HJELP: Denne sø-arfikanske katten tas hånd om av et medlem at dyrebeskyttelsen. Foto: Schalk van Zuydam/ AP / NTB ScanpixVis mer

Frp vil ha eget dyrepoliti

Et eget dyrepoliti, nedleggelse av fylkeskommunen, utvidet politiattest, eksamen før russetiden og ja til salg av elektroniske sigaretter er blant vedtakene under Frp-landsmøtet søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 - Er det en ting jeg er sikker på, så er det at resolusjonen om e-sigaretter blir vedtatt, sa Frps nestleder Per Sandberg i forkant av landsmøtet. Han fikk helt rett. Partiet går inn for å sidestille e-sigaretter med andre røykeavvenningsprodukter.

Landsmøtet vedtok også en uttalelse om å be regjeringen bidra til å erstatte bruken av telt i flyktningleirer med IKEA-hytter eller tilsvarende, mer varige boløsninger. En resolusjon om å utrede et eget dyrepoliti, enten i offentlig eller privat regi, ble også vedtatt.

Blant andre vedtak under landsmøtet er krav om opphevelse av jaktforbudet på helg- og høytidsdager, tilbud om PSA-prøve mot prostatakreft for alle menn over 45 år, gjennomgang av ekspropriasjonsordningen, egen insentivordning for norsk film og TV-produksjon samt nasjonal strategi for vekst i mineralnæringen.

(NTB)