Frp vil ha eldregaranti

Bård Hoksrud mener rikspolitikerne skyver lokaldemokratiet foran seg fordi en likeverdig eldreomsorg koster så mye penger.

BESØK: Fremskrittspartiets nye eldregeneral Bård Hoksrud har reist landet rundt de siste ukene, her samtaler han med brukere av aktivitetssenteret på Fagerborghjemmet i Oslo. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
BESØK: Fremskrittspartiets nye eldregeneral Bård Hoksrud har reist landet rundt de siste ukene, her samtaler han med brukere av aktivitetssenteret på Fagerborghjemmet i Oslo. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi sier ikke til lille Ole at han ikke får begynne på skolen fordi det det er fullt og ber ham komme tilbake neste år. Til eldre sier vi nettopp det, hevder Bård Hoksrud.

Statlig styring - Derfor vil Fremskrittspartiet ha statlig styring, la meg billedgjøre: Hvis vi blir syke og må være borte fra jobben, får vi utbetalt sykepenger, uten diskusjon.

- Hvis vi blir så syke at vi trenger sykehjemsplass, må vi søke. Hvis kommunen ikke har noe ledig, må vi vente. Den eneste løsningen er å få på plass en statlig fullfinansiering, slik at alle som trenger en sykehjemsplass er garantert å få det, sier Bård Hoksrud.

Varierende kvalitet Den nye eldregeneralen i Fremskrittspartiet har reist landet rundt de siste ukene for å skaffe seg bedre oversikt over situasjonen til landets eldste.

- Jeg opplever at de som får plass i sykehjem eller omsorgsbolig stort sett har et veldig godt tilbud. Men det finnes dessverre uakseptabel kvalitet noen steder, sier Hoksrud. 

567 av 12.000 Han mener at den aller største utfordringen i eldreomsorgen er ansvarsfordelingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.