Frp vil ha folkeavstemning om 53 nye bomstasjoner i Oslo og Akershus

Frp-politikere i Oslo og Akershus vil be om at det holdes folkeavstemning om de 53 nye bomstasjonene som er planlagt i de to fylkene neste år.

53 TIL? Frp vil ha folkeavstemning om flere bomstasjoner. Foto: NTB scanpix
53 TIL? Frp vil ha folkeavstemning om flere bomstasjoner. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vibeke Limi, som er gruppeleder for Fremskrittspartiet i fylkestinget i Akershus, sier til Dagsavisen at hun vil foreslå dette under junimøtet i fylkestinget. Hun mener bilistene får for lite tilbake for bompengene de betaler.

– Av det som kreves inn i Oslo, går bare 11 prosent til vei, mens 89 prosent går til kollektivtiltak. I Akershus går 70 prosent til kollektivtiltak. Men er det riktig at bilistene betaler for dette? Det de kollektivreisende betaler inn i Oslopakke 3 er til sammenligning å regne som ingenting, sier hun.

Hun får støtte av Geir Hågen Karlsen i Oslo Frp og av partiets samferdselspolitiske talsperson Morten Stordalen.

Det er planlagt 53 nye bomstasjoner i og rundt Oslo 1. mars neste år. Disse kommer i tillegg til de 20 bomstasjonene som allerede utgjør Oslo-ringen og Bærumssnittet, de ni bomstasjonene på bygrensen i Oslo vest.

Professor i statsvitenskap Tor Bjørklund ved Universitetet i Oslo har forsket på folkeavstemninger. Han sier at han ikke tror Frp-politikerne har noe håp om faktisk å vinne fram med ønsket om folkeavstemning, men at det kan være nyttig overfor egne medlemmer og velgere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer