Frp vil ha innflytelse i LO

Fremskrittspartiet ønsker å styrke sin stilling i LO. Minst 10 prosent av LO-medlemmene sympatiserer med Frp, og partiet ønsker at disse medlemmene skal gjøre seg mer gjeldende i fagbevegelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Generalsekretær Geir Moe i Frp sier til Dagsavisen at partiet ikke kommer til å sette i gang noen organisert, sentralstyrt kampanje for å få sine folk valgt til tillitsverv i LO.

- Men vi passer på å nevne for våre medlemmer og tillits- og folkevalgte hvor viktig det er å være aktive i fagbevegelsen, sier Moe.

- Dette er et langsiktig prosjekt. Vi må jobbe systematisk. Establishmentet, inkludert LOs pampevelde, ser på oss som spedalske, og det er tidkrevende å få gehør, sier han.

Stedfortredende informasjonssjef i LO, Øyvind T. Hansen, oppfordrer alle LO-medlemmer, også de som støtter Frp, til å engasjere seg i debattene i fagbevegelsen. Han viser til at Frps politikk på sentrale områder er i strid med LO og LO-medlemmenes oppfatninger. Dette gjelder blant annet sykelønnsordningen. Det vil derfor være positivt om Frp lytter til sine medlemmer som er LO-organiserte i slike spørsmål, sier han.

(NTB)