Frp vil ha nasjonalt hijabforbud

Fremskrittspartiet fremmer i dag et forslag i Stortinget om totalforbud av hijab i barneskolen.

FORBUD: Mette Hanekamhaug (22) mener at hijab er et kulturelt symbol på kvinneundertrykkelse, og ønsker et totalforbud av hijab i barneskolen. Foto: Torbjørn Grønning  / Dagbladet
FORBUD: Mette Hanekamhaug (22) mener at hijab er et kulturelt symbol på kvinneundertrykkelse, og ønsker et totalforbud av hijab i barneskolen. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Fremskrittspartiet fremmer i dag et forslag i Stortinget om totalforbud av hijab i barneskolen.

- Jeg har full respekt for andre kulturer og religioner. Men barneskolen må være en arena der det kulturelle og religiøse legges igjen hjemme, sier Mette Hanekamhaug (Frp) i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget til Dagsavisen.

Forslaget om forbud gjelder kun bruk av hijab og nikab, ikke andre symboler som kan knyttes til religion.

- Hijab er et kulturelt symbol på kvinneundertrykkelse. Det er ikke det kristne korset. Korset er heller ikke stort og prangende, og ikke til hinder for å delta i svømmeundervisningen, sier Hanekamhaug.

I forslaget fra Frp heter det:

«Når man tvinger barna til å bruke hijab blir de lært opp i et kjønnsapartheid, som forkynner at kvinner er mindreverdige og må dekke seg til for ikke å vekke menns ukontrollerbare seksuelle lyster. Å på denne måten gi kvinner skylden for voldtekt er i seg selv alvorlig. Enda verre er det når denne tankegangen går så vidt som vi i dag ser tendenser til, der små barn blir ikledd hijab for ikke å vekke menns begjær».

Hanekamhaug mener venstresiden bør støtte forslaget.

- De sosialistiske partiene roper som regel høyt når man diskuterer kvinnefrigjøring. Det er nettopp det vi snakker om her. Undertrykkelse av små jenter, sier hun.

NTB