Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp vil ha norsk atomkraft

Frp vil bruke pengene som i dag brukes til forskning på CO2-rensing til forskning på atomkraft isteden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20 år etter Tsjernobyl-ulykken mener Fremskrittspartiets energipolitiske talsmann tiden er moden for at Norge starter en offensiv satsing på atomkraft.


-  Om vi får utviklet kjernekraft nesten uten farlig avfall og med lav risiko for ulykker, tror jeg dette er uproblematisk, sier stortingsrepresentant Ketil Solvik-Olsen til Dagbladet.

Han viser til gode erfaringer med bruk av kjernekraft i Europa, og henger seg som en av de første norske sentrale energipolitikerne på i rekken av aktører som mener kjernekraft er veien ut av kraftkrisen.

Bortkastede penger

Med dagens rødgrønne regjering, kan Norge bli tvunget til å akseptere bruk av kjernekraft, mener Solvik-Olsen.

-  Vi har vann, gass og vind som gjør at vi bør være selvforsynte med energi. Men regjeringens krav til CO2-rensing gjør at bygging av gasskraftverk utsettes. Dermed kan vi komme i en situasjon der kjernekraft er eneste løsning på kraftkrisen, sier Frp-representanten.

Det finnes ingen garanti for at forskning på CO2-rensing gir gode nok løsninger som kan gi miljøvennlige gasskraftverk, mener Solvik-Olsen.

-  Forskningen på CO2-rensing er bortkastede penger. Løsningen ligger i atomkraft isteden, mener Frp\'s energipolitiske talsmann, Ketil Solvik-Olsen.

Frp\'s energipolitiske talsmann mener regjeringen må styre bevilgningene til CO2 over til forskning på kjernekraft isteden.

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp) varslet nylig at regjeringen i år ønsker å bruke 60 millioner kroner til arbeidet med å utvikle renseteknologien.

Uten avfall

Løsningen ligger i kjernekraft med brenselssoffet thorium istedenfor uran, mener Frp\'s energipolitiske talsmann.

Med støtte fra EU og forskningssenteret CERN har nobelprisvinner i fysikk, professor Carlo Rubbia, utviklet en ny type kraftverk som produserer fisjonsenergi fra grunnstoffet thorium i en akseleratordrevet reaktor.

15 prosent av verdens thoriumforekomster skal befinne seg i Norge. Fordelen med denne type kjernekraft, er at den produserer lite radioaktivt avfall, ifølge forskning.no.

Nå frir Rubbina til Norge om penger til utvikling av ny kjernekraft. Det bør Norge være de første til å kaste seg på, mener Solvik-Olsen.

STØTTER ATOMKRAFT: Stortingsrepresentant Ketil Solvik-Olsen (Frp).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling