Frp vil ha ordføreren

Dersom Frp får like god oppslutning i valget som meningsmålingene tyder på, kommer partiet til å kreve ordførerposten i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er slutt med å stå med lua i hånda. Fremskrittspartiet har vokst fra rollen som lillebror når det skal forhandles om politisk makt, sier Oslo Frp's ordførerkandidat, Svenn Kristiansen, til Dagbladet.

Lover kamp

Kristiansen sier at dragkampen mellom Høyre og Frp vil starte allerede tirsdag 14. september, dagen etter valgdagen.

- Jeg skal ikke her og nå si hva forhandlingene vil handle om, men som et utgangspunkt krever Frp å få plassene som byrådsleder og ordfører i Oslo, sier Kristiansen.

Ifølge meningsmålingene er imidlertid styrkeforholdet mellom Høyre og Frp slik at det vil være urealistisk å kreve at den omstridte Frp-lederen i Oslo, Einar Lonstad, skal overta byrådslederposten. Derimot vil partiet ha gode kort på hånda i kampen om ordførerposten i Oslo.

46 prosent

Ferske målinger peker mot et samlet resultat for Høyre og Frp på mer enn 46 prosent.

- I så fall mangler vi bare én bystyrerepresentant for å ha rent flertall sammen, sier Kristiansen. At Venstre i Oslo nekter å støtte et byråd der Frp har plass, bryr ikke Kristiansen seg noe om. Venstre får i høyden én bystyrerepresentant ved denne korsveien, dersom det ikke skulle skje et dramatisk klimaskifte i dagene før valget.

- Under slike omstendigheter er det naturlig at Høyre tar kontakt med tanke på et bredt anlagt byrådssamarbeid. Og vi forventer å bli tungt representert i et slikt byrådssamarbeid, sier Kristiansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer