Frp vil ha skautforbud

Frp vil ha skautet ut av grunnskolen, og gi arbeidsgiverne større makt til å bestemme hva arbeidstakerne skal ha på seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble Fremskrittspartiets stortingsgruppe enig om i går. Samtidig som den franske nasjonalforsamlingen diskuterte det svært kontroversielle forbudet mot skaut i skolen, vil altså Frp gjøre det samme her hjemme.

- Vi har gått inn for forbud mot hijab og burka i grunnskolen og vil styrke arbeidsgivernes rettigheter i forhold til uniformering på arbeidsplassen, sier nestformann Siv Jensen.

- Undertrykkende

Hun begrunner det med integreringshensyn, og mener dessuten at skautet er kvinneundertrykkende. Blant annet har muslimske kvinner i Norge gått i tog i protest. - Jeg tror ikke dette blir noe stort problem i Norge. At noen er uenig, tror jeg har mer politisk karakter. Det har vært hevdet av mange at dette er politiske symboler i den islamistiske bevegelsen. En setter stempel på ei gruppe mennesker, i dette tilfellet unge jenter, sier Jensen.

Ingen planer

- Hva med andre religiøse symboler som krusifiks, turban og kalott?

- Det har vi ikke tatt stilling til. Det du nevner er religiøse symboler. Det vi har tatt stilling til anser vi ikke som religiøse symbol, sier Jensen.

Utdanningsminister Kristin Clemet sier til NRK at regjeringen ikke har noen planer om et slikt forbud.

FORBUD: Siv Jensen i Frp vil lage forbud.