Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp vil ha sørlandsregion med kommuner fra Rogaland og Telemark

Fremskrittspartiet i Aust-Agder går inn for å samle 61 kommuner i Agder, Rogaland og Telemark til én region på Sørlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forslaget fra fylkespartiet kommer etter at regjeringen har foreslått å erstatte dagens 19 fylker med ti regioner. En region bestående av kun Aust- og Vest-Agder blir for liten, mener Frp i Aust-Agder, ifølge Fædrelandsvennen.

- Vi ønsker en slagkraftig region på Sørlandet og lanserer nå denne ideen, som innebærer grensejusteringer mot Telemark og Rogaland. Dette vil gi sørlandsregionen en mer fornuftig geografisk inndeling og en passe innbyggerstørrelse, sier gruppeleder Åshild Bruun-Gundersen i Frps fylkestingsgruppe i en pressemelding.

Frps forslag innebærer at 18 kommuner i Rogaland og 13 kommuner i Telemark inkluderes i sørlandsregionen. Det vil gi en region med om lag 720.000 innbyggere.

- Diskusjoner som foregår ellers i landet, ligger på rundt 600.000 innbyggere i hver region. Agder blir i denne skalaen en særdeles liten region, sier Bruun-Gundersen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart