Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp vil ha sterkøl i butikkhyllene

Skal føre til mindre spritdrikking.

VIL ØKE STYRKEN: Per i dag må det norske folk nøye seg med 4,5 prosent i glassene dersom ølet er kjøpt i butikken. Foto BRUN/AGNETE Dagbladet
VIL ØKE STYRKEN: Per i dag må det norske folk nøye seg med 4,5 prosent i glassene dersom ølet er kjøpt i butikken. Foto BRUN/AGNETE Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet vil tillate salg av sterkere øl i butikkene og lempe på reglene for produktomtale av hensyn til norske bryggerier.

- Det er et stort paradoks at norske bryggerier ikke har mulighet til å fortelle om sine norske produkter, mens Vinmonopolet fritt kan markedsføre utenlandske produkter på sine nettsider, sier nestleder i Fremskrittspartiet Per Arne Olsen til NTB.

- Godt norsk kvalitetsøl blir hemmeligstemplet av dagens lovverk. Dette fører til at norsk bryggerikultur, matkultur og arbeidsplasser rammes, sier Olsen,

Han mener norske ølprodusenter må gis mulighet til å selge øl med en alkoholholdighet på inntil 7,5 prosent i vanlige matbutikker.

- Det eksisterer mengder av norsk øl som er tilpasset norsk mat. Problemet er at forbrukere er avskåret fra både informasjon og tilgjengelighet til disse kvalitetsproduktene. Det må vi snarest endre på, sier Frp-toppen.

Han mener de foreslåtte regelendringene vil bidra til å vri alkoholforbruket fra brennevin til svakere produkter.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!