Frp vil ha stortingsmelding om handlingsregelen

- Å si at vi ikke forstår handlingsregelen, er en fornærmelse mot lærerne våre.

VIL EVALUERE HANDLINGSREGELEN: Frp sier de vil evaluere handlingsregelen. Partiet ønsker å bruker mer oljepenger, og sier det er gode muligheter for at de får gjennomslag i en ny regjering. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
VIL EVALUERE HANDLINGSREGELEN: Frp sier de vil evaluere handlingsregelen. Partiet ønsker å bruker mer oljepenger, og sier det er gode muligheter for at de får gjennomslag i en ny regjering. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet vil ha en egen stortingsmelding om handlingsregelen innen ett år, opplyser Frps finanspolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen.

- Det er naturlig at det skjer gjennom en stortingsmelding der man evaluerer handlingsregelen. Det handler om å skape trygghet og sende viktige signaler til norsk næringsliv, sier Solvik-Olsen til Dagens Næringsliv.

Frp skal sammen med Kristelig Folkeparti, Venstre og Høyre i regjeringsforhandlinger. Frps tre borgerlige partnere står fast på at de vil beholde dagens handlingsregel. Solvik-Olsen mener likevel det er gode muligheter for at Frp får gjennomslag for sitt syn.

Partiets medlem i finanskomiteen på Stortinget, Christian Tybring-Gjedde, antyder at dette kan bli et sentralt tema i regjeringsforhandlingene. Høyre-politiker Arve Kambe bekrefter at handlingsregelen kommer til å bli en viktig del av forhandlingene.

Tybring-Gjedde mener dette er en viktig sak for mange Frp-velgere.

- Ketil Solvik-Olsen har en master i økonomi. Jeg har en master med vekt på økonomi, og Siv har studert økonomi. Å si at vi ikke forstår handlingsregelen, er en fornærmelse mot lærerne våre, sier Tybring-Gjedde.
(NTB)