Frp vil heve maksstraffen til 26 års fengsel

Regjeringen vil gjøre et nytt forsøk på å heve maksimalstraffen til 26 år, varsler Fremskrittspartiet.

MAKSSTRAFF: Regjeringen vil gjøre et nytt forsøk på å heve maksimalstraffen til 26 år, varsler Fremskrittspartiet. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
MAKSSTRAFF: Regjeringen vil gjøre et nytt forsøk på å heve maksimalstraffen til 26 år, varsler Fremskrittspartiet. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Dagens lovverk strider med folks rettsfølelse. Da forslaget sist gang ble stemt ned argumenterte Arbeiderpartiet med at de ikke hadde hatt nok tid, nå håper jeg de har bestemt seg, sier Kari Kjønaas Kjos (Frp) til ABC Nyheter.

Tidligere i år stemte Stortinget ned forslaget om å heve straffen fra dagens maksimale 21 års fengsel, til 26 år. Nå vil Frp gjøre et nytt forsøk. I forslaget vil også ordningen med strafferabatt ved flere forbrytelser bli vurdert tatt vekk.

- Personer som begår flere alvorlige forbrytelser får strafferabatt, også det strider mot folks rettsfølelse, sier Kjønaas Kjos.

Leder av Stortingets Justiskomité, Lene Vågslid (Ap), sier Arbeiderpartiet ikke er avvisende til forslagene. Hun håper derimot forslaget denne gang kommer bedre forberedt enn hva som var tilfelle før sommeren.

- Hovedårsaken til at vi og flertallet i Stortinget stemte imot lovproposisjonen i juni i år var at den var altfor dårlig utredet og de la opp til en behandling i Stortinget på kun seks dager rett før sommerferien, sier Vågslid til ABC Nyheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer