Frp vil hjelpe barnløse

Frp vil ikke at barnløse skal betale titusener av kroner for prøverørsbefruktning. Nå går de inn for at staten skal spandere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egenandelen på assistert befruktning ble innført 1. januar. Prisen kommer opp i tiusener av kroner for tre forsøk. De som vil gjøre flere forsøk, må betale dyrt i utlandet.

- Det er først og fremst av hensynet til den forskningen som gjøres på kunstig befruktning og terapeutisk kloning, sier Fremskrittspartiets nestformann John I. Alvheim i forklaringen på at han nå har snudd i dette spørsmålet.

- Dette er en gledens dag for alle ufrivillig barnløse, og særlig for dem som nå står midt i eller venter på prøverørsforsøk. Vi håper at man allerede nå i revidert nasjonalbudsjett gjør alvor av de vedtak som er gjort, sier Anne Jernsletten, leder i Foreningen for ufrivillig barnløse til NRK.

Også i det medisinske miljøet er gleden stor over Fremskrittspartiets vedtak:

- På vegne av alle mine pasienter vil jeg si at det var en menneskelig og god beslutning. Det er dette vi har ønsket og drømt om, men ikke våget å håpe på. Dette er spesielt stort for våre pasienter, sier leder for kvinneklinikken ved Rikshospitalet, Thomas Åbyholm, til NRK.

Også Arbeiderpartiet og SV ønsker å fjerne egenandelen på prøverørsbefruktning. Etter Fremskrittspartiets helomvending har disse tre partiene flertall på Stortinget i denne saken.

(NTB)