Frp vil ikke ha halvnakne homodansere

- Kan føre til mindre toleranse.

DETTE VIL FRP HA SLUTT PÅ: Fjorårets parade gikk gjennom Oslo sentrum. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
DETTE VIL FRP HA SLUTT PÅ: Fjorårets parade gikk gjennom Oslo sentrum. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - For meg må homofile feste og feire når og hvor de vil, og mange har tydeligvis en voldsom trang til å markere seg. Men jeg tror ikke at det styrker saken deres når halv- og nesten helnakne folk danser rundt i Oslos gater. Når grasrota rundt omkring i landet får se slike bilder, bidrar det ikke til større toleranse, sier Frp-byråd Sylvi Listhaug til Dagbladet.

Byrådet hvor hun selv sitter, støtter Skeive dager-festivalen med 500 000 kroner. Listhaug understreker at hun er mot alle former for diskriminering og håper at deltakerne på Skeive Dager får en trivelig fest.

- Fordommer - Jeg kjenner mange homofile, og jobber svært godt sammen med blant annet byrådsleder Erling Lae, sier Listhaug.

Lae (H) har vært en sentral pådriver for homofiles rettigheter og planlegger selv å gå i paraden lørdag. Han mener hele festivalen er et viktig bidrag for en åpen og inkluderende by. Selve paraden mener han burde betraktes som et mangfoldig innslag.

- Paraden ser jeg på som en blanding av alvor og humor, politikk og karneval. Få ville reagert dersom det sto noen lettkledde damer på et lasteplan i et karneval, og sagt at sånn er heterofile. Dette viser kanskje at det henger igjen noen fordommer, sier Lae til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer