Frp vil ikke ha halvnakne homodansere

- Kan føre til mindre toleranse.

DETTE VIL FRP HA SLUTT PÅ: Fjorårets parade gikk gjennom Oslo sentrum. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
DETTE VIL FRP HA SLUTT PÅ: Fjorårets parade gikk gjennom Oslo sentrum. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - For meg må homofile feste og feire når og hvor de vil, og mange har tydeligvis en voldsom trang til å markere seg. Men jeg tror ikke at det styrker saken deres når halv- og nesten helnakne folk danser rundt i Oslos gater. Når grasrota rundt omkring i landet får se slike bilder, bidrar det ikke til større toleranse, sier Frp-byråd Sylvi Listhaug til Dagbladet.

Byrådet hvor hun selv sitter, støtter Skeive dager-festivalen med 500 000 kroner. Listhaug understreker at hun er mot alle former for diskriminering og håper at deltakerne på Skeive Dager får en trivelig fest.

- Fordommer
- Jeg kjenner mange homofile, og jobber svært godt sammen med blant annet byrådsleder Erling Lae, sier Listhaug.

Lae (H) har vært en sentral pådriver for homofiles rettigheter og planlegger selv å gå i paraden lørdag. Han mener hele festivalen er et viktig bidrag for en åpen og inkluderende by. Selve paraden mener han burde betraktes som et mangfoldig innslag.

- Paraden ser jeg på som en blanding av alvor og humor, politikk og karneval. Få ville reagert dersom det sto noen lettkledde damer på et lasteplan i et karneval, og sagt at sånn er heterofile. Dette viser kanskje at det henger igjen noen fordommer, sier Lae til Dagbladet.

Styreleder i Skeive dager, Stein Runar Østigaard, sier at Listhaug er hjertelig velkommen til å se paraden.

- Paraden dreier seg om mye mer enn halvnakne dansere. Den viser en stor bredde. Der deltar blant annet også politiske partier, LO, YS, Forsvaret og politiet, sier Østigaard til Dagbladet.

- Burde skamme seg
Ap's stortingsrepresentant, Anette Trettebergstuen reagerer sterkt på Listhaugs uttalelser som homoparaden.

- Jeg synes faktisk Listhaug burde skamme seg for å si at en minoritet ikke skal få være synlig og feire sine rettigheter gjennom en parade, sier Trettebergstuen.

SKEPTISK: Helsebyråd i Oslo Sylvi Listhaug sammen med Per-Arne Lodding Olsen under Frps landsstyremøte i Oslo. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
SKEPTISK: Helsebyråd i Oslo Sylvi Listhaug sammen med Per-Arne Lodding Olsen under Frps landsstyremøte i Oslo. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer