NEI TIL FORBUD: Statssekretær i Samferdselsdepartementet, Bård Hoksrud (Frp) avfeier Høyres ønske om å forby bensin- og dieseldrosjer. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
NEI TIL FORBUD: Statssekretær i Samferdselsdepartementet, Bård Hoksrud (Frp) avfeier Høyres ønske om å forby bensin- og dieseldrosjer. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Frp vil ikke ha Høyres forbud mot fossildrosjer

Høyres landsmøte vedtok tidligere denne måneden at partiet vil forby nye bensin- og dieseldrosjer i norske storbyer fra neste år. Samferdselsdepartementet, som styres av Fremskrittspartiet, slår fast at dette er uaktuelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Frp er et parti som i utgangspunktet ikke ønsker å komme med nye forbud og påbud. Vi ønsker å stimulere folk med gode og positive virkemidler, sier statssekretær Bård Hoksrud (Frp) til NRK.

Han viser til at drosjeeiere er selvstendig næringsdrivende som driver egen virksomhet og som dermed bør få lov til å bestemme hva slags biler de ønsker å kjøre. Drosjenæringen er dessuten allerede på god vei når det gjelder å fornye bilparken med null- og lavutslippsbiler, mener Hoksrud.

- Dette klarer de helt fint selv, sier han.

Norges Taxiforbund, som ikke støtter Høyres ønske, gleder seg over Hoksruds uttalelser.

- Vi er positivt innstilt til elbiler, men de går ikke like bra overalt og passer ikke til alle oppgaver vi utfører. Et isolert pålegg kun for taxinæringen synes vi er helt håpløst. Det er ikke gjennomførbart, sier forbundsdirektør Lars Hjelmeng.

(NTB)