Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp vil ikke i regjering for enhver pris

Sterke krefter i Fremskrittspartiet ønsker at partiet skal stå utenfor en ny borgerlig regjering dersom de gjør et dårlig stortingsvalg i 2013.

IKKE TIL ENHVER PRIS Frp-leder Siv Jensen og Høyre-leder Erna Solberg i Stortingets vandrehall. Foto: Jacques Hvistendahl
IKKE TIL ENHVER PRIS Frp-leder Siv Jensen og Høyre-leder Erna Solberg i Stortingets vandrehall. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siv Jensen og partiledelsen vil ikke akseptere en borgerlig regjering uten Frp. Nå møter de intern motstand fra krefter som krever at Frp blir stående utenfor om Høyre blir for stort i valget neste høst, skriver Klassekampen.

Kilder helt i toppsjiktet av partiet gir ifølge avisen klar beskjed om at Frp må legge en plan B dersom Høyre blir altfor store og Frp altfor små i stortingsvalget i 2013. Det Klassekampen kaller «profilerte stemmer i Frp» peker på at Høyre på mange målinger har godt over 30 prosent, mens deres eget parti er halvparten så store.

De mener en slik fordeling ikke vil gi tilstrekkelig gjennomslag i regjeringsforhandlinger.

Framfor å delta i regjeringen selv, må Frp derfor forhandle seg fram til noen tydelig seire med en borgerlig mindretallsregjering er strategien.

Dette er samme oppskrift som er fulgt i Oslo der Frp gikk ut av byrådssamarbeidet etter et valgresultat på 7 prosent i fjor. I stedet inngikk partiet et budsjettsamarbeid med det borgerlige byrådet.

Ved stortingsvalget i 2009 fikk Frp 22,9 prosent av stemmene og ble Stortingets nest største parti. Høyre fikk 17,2 prosent.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media