Frp vil ikke jobbe for aktiv dødshjelp i regjering

- Vi ønsker ikke å realisere det spørsmålet.

IKKE PRIORITERT: Fremskrittspartiet er for aktiv dødshjelp, men vil ikke jobbe for det de neste fire åra, dersom de kommer i regjering etter valget. 
Foto. Nina Hansen / Dagbladet
IKKE PRIORITERT: Fremskrittspartiet er for aktiv dødshjelp, men vil ikke jobbe for det de neste fire åra, dersom de kommer i regjering etter valget. Foto. Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Fremskrittspartiets (Frp) prinsipprogram for 2013 taler partiet for aktiv dødshjelp. Men Siv Jensen kommer ikke til å jobbe for å tillate aktiv dødshjelp dersom partiet kommer i regjering etter valget 9. september, forteller partilederen i et intervju med NRK.

- Aktiv dødshjelp har ikke fått plass i vårt handlingsprogram for kommende fireårsperiode, og det er fordi vi ikke ønsker å realisere det spørsmålet. Det ligger i vårt prinsipprogram, men der ligger det godt og i stabilt sideleie, sier Jensen.

Hun forteller at partiet ikke har hatt spørsmålet til drøfting den siste tida.

Omstridt I prinsipprogrammet for 2013 heter det at «frihet til å bestemme over eget liv, betyr også at man bør sikres retten til en verdig avslutning av livet. Fremskrittspartiet vil derfor i noen situasjoner tillate aktiv dødshjelp regulert av et strengt lovverk».

Spørsmålet om aktiv dødshjelp har lenge vært kjernen til heftig debatt i partiet. Spesielt kristne og verdikonservative har gitt partiet kritikk for sitt standpunkt. Også Legeforeningen har vært kritiske.

Men i 2009 var Jensen optimistisk på at aktiv dødshjelp ville bli tillatt.

- Jeg er sikker på at aktiv dødshjelp er vedtatt politkk om seks år, sa Jensen til NRK den gang.

- Tatt et standpunkt Jensen sier samsvar mellom prinsipprogrammet og vedtakene om omsatt politikk for de neste fire år.

- Det er en ærlig sak at det finnes folk hos oss som mener begge deler. Men nå har vi skåret igjennom og tatt et standpunkt, så vi kommer ikke til å gjøre noe med det de neste fire år.