Frp vil ikke jobbe for aktiv dødshjelp i regjering

- Vi ønsker ikke å realisere det spørsmålet.

IKKE PRIORITERT: Fremskrittspartiet er for aktiv dødshjelp, men vil ikke jobbe for det de neste fire åra, dersom de kommer i regjering etter valget. 
Foto. Nina Hansen / Dagbladet
IKKE PRIORITERT: Fremskrittspartiet er for aktiv dødshjelp, men vil ikke jobbe for det de neste fire åra, dersom de kommer i regjering etter valget. Foto. Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I Fremskrittspartiets (Frp) prinsipprogram for 2013 taler partiet for aktiv dødshjelp. Men Siv Jensen kommer ikke til å jobbe for å tillate aktiv dødshjelp dersom partiet kommer i regjering etter valget 9. september, forteller partilederen i et intervju med NRK.

- Aktiv dødshjelp har ikke fått plass i vårt handlingsprogram for kommende fireårsperiode, og det er fordi vi ikke ønsker å realisere det spørsmålet. Det ligger i vårt prinsipprogram, men der ligger det godt og i stabilt sideleie, sier Jensen.

Hun forteller at partiet ikke har hatt spørsmålet til drøfting den siste tida.

Omstridt I prinsipprogrammet for 2013 heter det at «frihet til å bestemme over eget liv, betyr også at man bør sikres retten til en verdig avslutning av livet. Fremskrittspartiet vil derfor i noen situasjoner tillate aktiv dødshjelp regulert av et strengt lovverk».Spørsmålet om aktiv dødshjelp har lenge vært kjernen til heftig debatt i partiet. Spesielt kristne og verdikonservative har gitt partiet kritikk for sitt standpunkt. Også Legeforeningen har vært kritiske.

Men i 2009 var Jensen optimistisk på at aktiv dødshjelp ville bli tillatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer