Frp vil inn i flertallsregjering

- Vårt mål ved stortingsvalget neste år er å få et resultat som gjør at Frp deltar i en flertallsregjering sammen med Høyre, KrF og eventuelt Venstre, men uten Senterpartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Der går faktisk grensen, sa Carl I. Hagen til stor applaus i sin tale til Frps landsmøte i Geiranger i dag. Ved siden av pizzaen Grandiosa er Geiranger den store attraksjonen i møbelkommunen Stranda, og Frp er Strandas største parti.

Hagen gjorde det klart at han bare snakker om Frp-deltakelse i en flertallsregjering. Etter talen presiserte han overfor Dagbladet at Frp ikke vil nøye seg med å være støtteparti eller parlamentarisk grunnlag for en eventuell ikke-sosialistisk regjerig:

- Enten er vi med i en regjering, fullt og helt, eller så er vi et opposisjonsparti, sa Hagen som tidligere er lansert av landsstyret som partiets statsminister-kandidat.

Men Hagen og partiet vil ikke stille absolutt krav om statsministerposten selv om Frp skulle bli største ikke-sosialistiske parti.

- Det viktigste blir å utforme en felles politisk plattform, men vårt utgangspunkt vil være at man skal ha gjennomslag i forhold til den oppslutning ens parti har fått ved valget, sier Hagen.

Hagens tale artet seg stort sett som en reprise på velkjente synspunkter han har gjentatt seinest blant annet i sin 1. mai-tale og på pressekonferansen før landsmøtet.

Men på to områder varslet han nye initiativer. Frp vil fremme et lovendringsforslag med krav om at staten overtar ansvaret og organiseringen av asylmottak og bosetting for flyktninger. Dagens ordning holder ikke mål, sa Hagen.

Han varslet dessuten at partiet vil være med og ta et aktivt ansvar for en bedre integrering av barn og ungdom hvor foreldrene kommer fra andre land og kulturer.

- Vi er nødt til å ta integreringspolitikken mer på alvor, sa Hagen.

Det andre lovendringsforslaget Hagen annonserte, var at Frp vil frata regjeringen myndigheten til å utnevne biskoper og i stedet overlate det til andre kirkelige organer, eventuelt kirkerådet.

I sin tale formante Hagen landsmøtedelegatene om at de i sin poltiske virksomhet - i konkurranse med andre partier - ikke glir inn i en standard politiker-rolle hvor partiet, og dets politikere, mister sitt særpreg.

- Det sies at Lotto-millonærer ikke er som andre millionærer, og Frp er ikke som andre partier, sa Carl I. Hagen.

<B>VIL INN I REGJERING: </B>Nå vil Frp-leder Carl I. Hagen at partiet skal bli med i en flertallsregjering.