Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp vil irettesette «uverdige» innvandringsutspill

Partiledelsen i Fremskrittspartiet skal irettesette medlemmer som opptrer på en uverdig måte i innvandringspolitikken. Det går fram av et vedtak på partiets landsstyremøte i helgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg vil ikke komme med eksempler på hva som menes med «uverdig», sier partiformann Carl I. Hagen til NTB. Han mener dette uttrykket taler for seg selv, og tror heller ikke det er behov for å si hvor grensen går.

Eventuelle irettesettelser kan skje på ulike måter, muntlig eller skriftlig, eller ved å gjøre det klart når noen spør.

- Dette er selvsagt offentlig, sier Hagen.

Sleivspark

I sin tale i går tok partiformann Carl I. Hagen et oppgjør med tendenser til rasistiske sleivspark i partiet. Han viste spesielt til en bemerkning fra årsmøtet i Oslo Frp om at bydeler i Oslo er blitt «multikulturelle rugekasser».

Hagen avviser at slike utsagn er noe generelt bilde på Frps innvandringspolitikk.

- Vi skal angripe de andre partienes innvandringspolitikk, men ikke innvandrere som enkeltpersoner, sa han.

Ingen endring

I en resolusjon som ble foreslått av Carl I. Hagen, følger landsstyret opp disse signalene, og ber om at partiledelsen bekjemper eventuelle forsøk på å gjøre partiet til et ensaksparti bare opptatt av innvandringspolitikken.

Valget av innvandringsmotstander Einar Lonstad til formann i Oslo Frp, mot Hagens vilje, er en av årsakene til at mange har antydet et linjeskifte i partiet. Frps landsstyre avviser dette:

- Dette er kun et forsøk fra dem som er fiendtlig innstilt til partiet på å stigmatisere Frp og dets tillitsvalgte, medlemmer og folkevalgte. Som følge av de siste dagers mediemobbing vil Frps landsstyre slå fast at partiets linje ligger fast, heter det i vedtaket.

Ikke truffet

Partiets mest profilerte innvandringspolitikere sier seg enig med Hagen, og de føler seg ikke direkte truffet av hans grensedragning.

- Det er viktig at våre valgte medarbeidere uttrykker seg på en måte som ikke er egnet til å misforstås, sa stortingsrepresentant Øystein Hedstrøm etter Hagens tale lørdag. Han synes Hagens utspill er positivt. Heller ikke stortingsrepresentant Vidar Kleppe føler seg truffet.

Oslo-formann Einar Lonstad mener det er helt naturlig at man får et lite signal. Han føler likevel at signalet ikke legger direkte bånd på partimedlemmene i valgkampen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media