Frp vil kastrere pedofile

Mener lommemannsak har gitt debatten nytt liv.

- NY AKTUALITET: Fremskrittpartiet Ulf Leirstein mener debatten om mulighet for kjemisk kastrering av pedofile bør tas på nytt etter lommemannsaken i dag. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
- NY AKTUALITET: Fremskrittpartiet Ulf Leirstein mener debatten om mulighet for kjemisk kastrering av pedofile bør tas på nytt etter lommemannsaken i dag. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet mener det er på tide med en ny debatt om kjemisk kastrering av pedofile. Søknaden fra «lommemannen» om løslatelse gjør det aktuelt, ifølge partiet.

Ulf Leirstein, partiets justispolitiske talsmann, viser til at partiet i 2009 foreslo kjemisk kastrering av pedofile. Forslaget går ut på at mennesker dømt for alvorlige seksuelle overgrep får hormonbehandling som gjør at de mister sexlysten.

Torsdag ble det kjent at Erik Andersen - den såkalte lommemannen - søker om løslatelse når minstetiden av forvaringsstraffen utløper til sommeren.

- Påtalemyndigheten motsetter seg søknaden om løslatelse og sier at de tviler på at pedofili kan kureres. Det internasjonale forskningsmiljøet er samstemte i at pedofili ikke kan kureres, og det er på tide at vi som samfunn tar dette inn over oss, sier Leirstein.

Han viser til at behandlingen er fullt ut mulig å reversere om man i etterkant skulle avdekke justismord og ikke skader overgriperen utover at vedkommende mister sexlysten.

- Det er på tide at vi setter barna først, understreker Ulf Leirstein.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.