Frp vil kunne investere i atomvåpen

Vil øke støtten til våpenindustrien.

ÅPNER FOR ATOMVÅPEN: Frps finanspolitiske talsmann, Ulf Leirstein, mener oljefondet bør kunne investere i selskaper som produserer deler til atomvåpen. Foto: Erlend Aas/Scanpix
ÅPNER FOR ATOMVÅPEN: Frps finanspolitiske talsmann, Ulf Leirstein, mener oljefondet bør kunne investere i selskaper som produserer deler til atomvåpen. Foto: Erlend Aas/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann, Ulf Leirstein, mener oljefondet bør kunne investere i selskaper som produserer deler til atomvåpen.

I sitt partiprogram, «Frp vil», tar partiet til orde for en radikal endring i utenrikspolitikken, med mindre bistand, Økt støtte til NATO og investeringer i våpenindustri, ifølge NRK.

- Det er ingen som liker krig. Det er ingen som liker atomvåpen. Men man må heller jobbe fram forbud og jobbe for nedrustningsavtaler. Om oljefondet trekker seg ut, betyr det ikke at noen stopper å lage atomvåpen . Da må det et internasjonalt forbud til, sier Leirstein.

Ifølge NRK ønsker Frp at oljefondet skal gå inn igjen som medeier i det israelske selskapet Elbit, som regjeringen i forrige uke ba oljefondet trekke seg ut av. Årsaken er at selskapet produserer utstyr til overvåking av muren som Israel har bygget på den okkuperte Vestbredden.

- Hva som er moral og hva som er etikk for den enkelte kan være vanskelig. Men hvis man gjennomfører dette fullt ut og kutter ut alt som er farlig og litt galt, så er det ikke så veldig mye man kan investere i snart, sier Leirstein.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer